Moderne tomatsalat med rugbrødscruotoner og salvie serveret til kalvekoteletter

Jeg var totalt lost med, hvad jeg skulle lave af aftensmad i dag. Selv med en ny kasse grøntsager fra Aarstiderne, der lige var blevet leveret i morgen og med fryseren fuld af lækkert kød. Alligevel var jeg blank, indtil jeg fik lyst til at lave en tomatsalat til nogle lækre kalvekoteletter, som jeg vidste gemte sig nede i frosten. Problemet var bare, at jeg var bange for, at man ikke kunne blive mæt af af kød og tomatsalat alene – og jeg synes ikke rigtig nogle af de ting, der gemte sig i skabet af bulgur, couscous og linser rigtigt passede til en tomatsalat. Heldigvis havde jeg en pakke rugbrød og noget salvie, og så fik jeg ideen til at pifte en klassisk tomat-løg-salat op med rugbrødscruotoner, der kunne mætte lidt mere, og med friterede salvieblade til at twiste smagen lidt  – og det var en succes,  for salvie går fantastisk både sammen med tomater og kalvekød.

Tomatsalat og koteletter – til to personer

1 lille bakke tomater – i dette tilfælde små sherrytomater på stilk
1 rødløg – men andre løg kan også bruges
10 salvieblade
2 skriver rugbrød
Olivenolie
To kalvekoteletter eller -steaks

Skær tomaterne i skiver, og læg dem på en tallerken med finthakket løg oven på.

Skær rugbrødet i små firkanter. Varm en spiseskefuld olie op på en pande, og kom rugbrødsternene på panden. Ryst panden af og til, så croutonerne ikke bliver sorte, og rist, indtil de er sprøde. Læg dem på fedtsugende papir (f.eks. køkkenrulle) med det samme, og lad dem køle af – ellers risikerer du, at de bliver bløde.

Varm et par spiseskefulde olie op i en lille gryde eller en kasserolle, og læg salviebladene i. Lad dem frittere nogle minutter, indtil de er helt sprøde. Tag dem op af olien, og læg dem ligeledes på fedtsugende papir. Når bladene er kølet af, kan du knuse dem hen over tomaterne. Gem et par hele blade til at lægge over kødet.

Hæld olivenolie over salaten, og anret den på to tallerkener. Læg rugbrødscruotoner over lige inden servering – så undgår du, at de bliver bløde.

Hæld olien, som salviebladene blev friteret i, over på en pande, og varm den godt op. Krydr koteletterne med salt og peber nogle minutter på hver side i salvieolien. Tag dem af varmen, og lad dem hvile et par minutter før servering.

Server koteletterne med et par sprøde salvieblade og tomatsalaten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *