Nytårscocktails med Oddka

Nytårscocktails med Oddka - Mikkel Bækgaards Madblog

Nytåret er lige om hjørnet og her venter – udover god mad, dejlig champagne og krudt og brag – muligheden for at drikke dejlige cocktails. Til din ydmyge inspiration præsenterer jeg derfor her to forskellige nytårsvenlige cocktails, som du ret nemt kan lave derhjemme. Begge cocktails er lavet på de de nye sjove vodka-varianter fra ODDKA, der har været så venlige at stille et par flasker til rådighed til Mikkels cocktail-lege-køkken, hvor jeg helt selv har udviklet disse to nye drinks.

Den ene er en frisk fætter lavet med varianten Fresh Green Grass, som får følgeskab af agurkesaft, lidt citronsaft og en perlende boblevin. Den anden er en mere kompleks drink, hvor varianten Apple Pie hygger sig i selskab med valnøddesnaps, æblemost, et strejf af ingefær og ligeledes med en smule bobler.

Cucumber Pasture med Fresh Cut Grass og agurker

Cucumber pasture med Fresh Cut Grass og agurker - Mikkel Bækgaards Madblog

Fresh Green Grass er en dejlig grøn vodka, som de finurlige pr-folk fra ODDKA påstår smager af nyslået græs. Jeg har aldrig selv smagt nyslået græs, men det er helt klart en friskhed over den, som har noter af græs og citrus.

I min cocktail-kreation tænkte jeg, at den friske græs-citrussmag kunne have det fint sammen med friskheden og det sarte i smagen fra agurker. Derfor bliver vodkaen shaket med agurkesaft og det hele tilsat citronsaft for at sikre tilpas syrlighed og lidt champagne/cava/cremant for at pifte det hele op og tiløje lidt sødme og elegance til det samlede udtryk. For at runde det hele af har jeg drysset med en smule havsalt, som giver mere dybde i smagen og skaber kontraster.

Cucumber pasture med Fresh Cut Grass og agurker - Mikkel Bækgaards Madblog nytårscocktails med oddka - Mikkel Bækgaards Madblog.jpg

Sådan laver du Cucumber Pasture

Til én cocktail

5 cl Fresh Cut Grass Vodka fra ODDKA
2 cl agurkesaft
1 tsk citronsaft
Ca. 2-3 cl champagne, cava, cremant eller anden mousserende vin
2 tynde strimler agurk
1 nip havsalt i flager

Har du god tid kan du evt. starte ned at lade lidt agurkeskiver trække i vodkaen nogle timer. Det giver vodkaen en dyb agurkesmag.

Fyld en coctailshaker med is og kom vodka, agurkesaft og citronsaft heri. Ryst det godt over isen.

Hæld indholdet af shakeren i et cocktailglas gennem en si, så isen ikke kommer med.

Læg to tynde strimler agurk ned i glasset. Dem kan du lave ved at bruge en kartoffelskræller, som du kører på langs med agurken.

Hæld en smule boblevand på, så cocktailen bliver fortyndet en smule, og den skummer lidt op.

Server evt. med et lille sugerør og kom en smule havsalt oven på.

Tip

Jeg forestiller mig, at denne drink også kan fungere fint med danskvand eller tonic water i stedet for mousserende vin. Har dog ikke prøvet det.

Apple Tart Walnut Ginger Fusion med Apple Pie fra ODDKA

Apple Tart Wallnut Ginger Fusion med Apple Pie fra ODDKA

Denne cocktail er en smule mere kompleks i smagen end den forrige, idet der er to slags spiritus til at give smag. Apple Pie fra ODDKA smager af æbler og kanel og sender – som navnet antyder – tankerne hen mod en god gammeldags æbletærte. Denne får i Apple Tart Walnut Ginger Fusion følgeskab af en smule valnøddesnaps, som en en god ven efterlod for nylig efter en julefrokost, og et lille ingefærtwist, som klæder æble- og kanelsmagen virkelig godt.

Valnødder, æbler, kanel og ingefær giver her samlet set en dejlig varmende og dog stadig frisk cocktail, der både kan nydes til dronningens nytårstale eller senere ud på nytårsaften.

Apple Tart Wallnut Ginger Fusion med Apple Pie fra ODDKAApple Tart Wallnut Ginger Fusion med Apple Pie fra ODDKA

Sådan laver du Apple Tart Walnut Ginger Fusion

Til én (god stor og stærk) cocktail

5 cl Apple Pie fra ODDKA (men du kan garanteret også bruge kanelvodkaen fra Zubrowka)
3 cl valnøddesnaps
2 cl æblemost eller æblejuice
1 tsk. citronsaft
2 strimler frisk ingefær
2-4 cl mousserende vin
Evt. en kanelstang til pynt

Fyld en coctailshaker med is og kom vodka, valnøddesnaps, citronsaft, æblemost og den ene strimmel ingefær i. Ryst det hele godt sammen.

Hæld cocktailen op i et cocktailglas gennem en si, så is og ingefær bliver tilbage.

Kom en frisk strimmel ingefær og evt. en kanelstang ned i glasset.

Hæld en smule mousserende vin på, så det fortynder lidt, og det hele bruser lidt op.

Tip

Ligesom med den forrige cocktail tror jeg også denne kan fungere fint med enten danskvand eller tonic i stedet for mousserende vin, hvis du synes.

21 kommentarer

  1. cialis buy online Furthermore, various drugs used to treat critically ill patients, such as cimetidine and trimethoprim sulfamethoxazole, are known to compete with the active tubular secretion of creatinine, and therefore to affect serum creatinine concentration 7, 8

  2. Some are medicines that help people when doctors prescribe. drug information and news for professionals and consumers.
    ivermectin 1
    Comprehensive side effect and adverse reaction information. Read information now.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *