Palmekål med restekød og pocheret æg på ristet rugbrød

Palmekål med restekød og pocheret æg på ristet rugbrød - Mikkel Bækgaards Madblog

Den anden dag lavede jeg en hel nakkefilet i ovnen, som blev glaseret i soja, brun farin og lidt asiatisk inspirerede krydderier. Denne filet blev der en hulens masse tilbage af, og da min storebror samtidig kom forbi med en pose palmekål fra sin have, lavede jeg en lækker lille frokostret.

Jeg ristede lidt rugbrød, hvorpå et par hurtigt lunede skiver nakkefilet hyggede sig med palmekål, der blev svitset sammen med løg og hvidløg og tilsat en skefuld af den skønne sky, der også var tilbage fra stegen. Det hele toppede jeg med et pocheret æg, og resultatet var en dejlig frokost- eller brunchret, som nærmeste kan karakteriseres som palmekåls møde med eggs benedict og et stykke smørrebrød.

Palmekålen

Hak et lille løg og et fed hvidløg fint. Svits det på en pande i en smule olie, til løgene er let genenmsigtige.

Find et lille bundt palmekål (eller grønkål, hvis du har det i stedet).

Pil kålbladene af de hårde stokke midt i bladene. Hak kålen groft og tilsæt det til løgene. Svits videre et par minutter og tilsæt lidt salt. Hæld en spiseskefuld kraftig sky eller bouillon til (fx fra stegen fra dagen i forvejen), eller smid lidt soja ved, hvis du ikke har andet.

Lad bouillonen koge lidt ind, så den lægger sig om kålen (her kunne lidt fløde også gøre mange glade).

Kødresterne

Tag et par skiver koldt restekød (jeg brugte skiver af nakkefilet, men du kan også bruge alt muligt andet som culotte, roastbeef eller lignende).

Lav lidt plads på panden med kålen og læg skiverne ved. Sluk for varmen, så kødet ikke steger, men blot bliver lunet lidt af eftervarmen. Dermed undgår du, at kødet bliver tørt, fordi det steger videre.

Ristet rugbrød

Rist et par skiver rugbrød på en brødrister, så de bliver sprøde. Vil du være lidt ekstra god ved dig selv, kan du jo riste dem i smør på en pande i stedet.

Pocherede æg

Varm godt med vand op i en gryde, så det lige begynder at koge. Hæld en spiseskefuld eddike ved (det hjælper med at stabilisere æggehviderne).

Slå et æg ud i en lille kop.

Rør kraftig rundt i vandet i gryden, så der danner sig en spiral midt i gryden. Hæld forsigt ægget fra koppen ud i vandet, så spiralbevægelsen sørger for at holde ægget nogenlunde samlet.

Skru ned for varmen, så vandet ikke koger, men holder sig lige under kogepunktet. Lad ægget ligge i vandet et par minutter, indtil hviden er stivnet, men blommen stadig er flydende inden i,

Tag ægget op med en hulske og lad det dryppe af et øjeblik, inden du serverer det.

15 kommentarer

  1. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to saythat I’ve really enjoyed surfing around your blog posts.In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

  2. Everything what you want to know about pills. drug information and news for professionals and consumers.
    stromectol nz
    Commonly Used Drugs Charts. Everything information about medication.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *