Remoulade-agtige varme grøntsager

Remoulade-agtige grøntsager

Jeg havde købt nogle rødspættefileter med hjem i dag fra Irma – desværre ikke sådan nogen friskfangede nogen fra fiskehandleren, men de der platicindpakkede nogen fra Thorfisk. Jeg må dog indrømme, at de smager fint nok, så længe de er friske. Dertil lavede jeg en gang remoulade-agtige grøntsager, som er inspireret af en opskrift, som jeg engang så Claus Meyer lave i et tv-program. Det blev dog ikke en rigtig remoulade, for jeg brugte ikke mayonaise, men blot lidt yougurt og jeg serverede grøntsagerne varme.

Ideen er at dampe hakkede grøntsager i eddike og sukker og så bagefter køre dem i en foodprocessor med syltede agurker, kørvel og sennep, som herefter blandes lidt youghurt naturel. Dermed står det grove fra grøntsagerne, der stadig har bid, vildt godt sammen med syren fra eddiken og agurkerne, det søde fra sukkeret og det næsekradse fra sennep.

Alt i alt en ret sjov måde at servere grønt på, der leger med sanserne og udfodrer smagsløgene lidt.

Remoulade-agtige grøntsager

Til to personer

1 stor gulerod
4 buketter blomkål
1/4 spidskål eller lidt hvidkål
Grønne bønner eller gourmetbønner
1 spk sukker
1/2 dl. æbleeddike – eller anden madeddike
Lidt vand
1 bdt kørvel (kan udelades eller erstattes med andre krydderurter)
1 spk smør
1 spk yoghurt naturel
Salt og peber

Skær gulerødder i små tern og kom dem i en gryde. Pil 3 af blomkålsbuketterne i små stykker (gem en buket) og læg dem ligeledes i gryden sammen med hakkede bønner og grofthakket spidskål. Tilsat eddike sukker, og lidt vand og damp grøntsagerne et par minutter under låg – indtil grøntsagerne er lidt bløde, men dog stadig har bid.

Når grøntsagerne er dampede sier du væden fra og kommer dem op i en foodprocessor. Put også smør, sennep, kørvel, salt og peber op i foodprocessoren. Hak grøntsagerne groft i maskinen, indtil du har en grov masse, hvor du stadig kan skelne de enkelte dele fra hinanden – ikke noget med en puré her. Rør herefter youghurten i.

Smag evt. til med lidt sukker, eddike og sennep. Remo’en må gerne være sur, krads og sød på samme tid.

Server de remoagtige grøntsager med stegt fisk og f.eks. quinoa, bulgur eller lignende. Pynt evt. med lidt hakkede mandler og lidt ekstra kørvel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *