Salat med grillede avocadoer, peberfrugter og agurker samt ristede mandler og feta

Salat med grillede avocadoer, peberfrugter og agurker samt ristede mandler og feta - Mikkel Bækgaards Madblog

Avocadoer er vildt gode at grille. Det er der ikke mange, der ved – men det er de. De bliver slet ikke smattede, som man nemt kunne tro, men får i stedet en dyb avocadosmag, som går virkelig godt med fx mandler.

Med udgangspunkt i denne viden lavede jeg i går en virkelig god salat til frokost. De grillede avocadoer fik selskab af grillet rød peberfrugt, grillet agurk (det kan man også godt), ristede mandler og en god lagret feta fra løgismose. Sammen med lidt forskellige salatblade og lidt rå løg samt citron og olivenolie blev det en af de bedste salater, jeg har spist i lang tid.

Det tog nok omkring ti minutter at lave denne herlighed. De grillede grøntsager løftede virkelig salaten og gav den det der ekstra, som får mig til at huske en ret bagefter, og som giver mig lyst til at smide den på bloggen. 

Opskrift på salat med grillede avocadoer, peberfrugter og agurker samt ristede mandler og feta

 Til to personer

2 modne avocadoer
1 rød peberfrugt
1/3 agurk
1 håndfuld mandler
2 håndfulde salatblade
1 løg
75 g god, lagret feta (fx Løgismoses, som du kan få i Netto)
Olivenolie
Citronsaft
Havsalt

1. Skær peberfrugerne i grove skiver. Varm en spiseskefuld olie op på en grillpande og grill peberfrugerne ca. 5 minutter på hver side, til de bliver let brankede og bløde i det.

2. Skær avocadoerne i skiver og grill dem et par minutter på hver side (evt. sammen med peberfrugterne, der dog skal have længere tid).

3. Skær agurken i tykke skiver på langs og grill ligeledes dem et par minutter på hver side.

4. Varm en teskefuld olie op på en anden pande og kom mandler og en smule salt ved. Ryst mandlerne godt rundt, så salt og olien bliver fordelt på dem. Rist mandlerne, indtil de begynder at tage farve – pas på de ikke bliver sorte. Ryst panden i ny og næ.

5. Kom salatbladene i to dybe tallerkener. Kom tynde skiver løg oven på sammen med de grillede (og stadig varme) grøntsager og mandlerne. Smuldr godt med feta hen over og kom lidt citronsaft over sammen med en god olivenolie. Drys med flager af havsalt.

Velbekomme!

Salat med grillede avocadoer, peberfrugter og agurker samt ristede mandler og feta - Mikkel Bækgaards Madblog

17 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *