Scones med fuldkorn – lækre fuldkornsscones

Fuldkornsscones - scones af fuldkorn

Scones er en vidunderlig spise, fx med syltetøj, smør eller fløde pisket med creme fraiche. Og de bliver faktisk ikke dårlige af at blive lavet med fuldkornsmel som i disse fuldkornsscones. De er nemme at lave til en god kop kaffe eller te en dejlig eftermiddag.

Den anden dag sad jeg og så Spise med Price i fjernsynet, som lige nu rejser rundt i England og laver engelsk mad. Og har man sagt engelsk mad, er der ikke nogen vej uden om scones, de her herlige kemisk hævede boller, fyldt med smør, som klæder ethvert high-tea-bord med sin lækre smørsmag og særlige, lidt flagede krumme.

Det fik mig til at kaste mig over scones-bagning, men for at gøre det bare en anelse mere sundt (hvis man da kan tale om det i forhold til scones, der er propfyldt med smør), så lavede jeg dem med en stor del fuldkornsmel. Og resultatet blev virkelig godt. Det er en af fordelene ved at bollerne er hævet med bagepulver og natron: De hæver fint selv med et stort indhold af fuldkorn, hvilket kan være svært i en normal gærdej.

Prøv med rabarberkompot og fløde-creme-fraiche-skum

Jeg serverede de lækre fuldkornsscones med rabarberkompot med skovmærke, som jeg også lavede den anden dag og en creme af fløde og cremefraiche pisket sammen til skum. Det mindede om klassisk flødeskum, bortset fra at det fik et dejligt syrligt touch. Jeg tog omkring 2 spisekskefulde cremefraiche 38 procent og 4-5 spsk piskefløde – og så blev det bare pisket til en let skum – et lækkert alternativ til englændernes clotted cream.

Se også: Rabarberkompot med skovmærke

Opskrift: Sådan laver du scones med fuldkorn – lækre fuldkornsscones

ca. 20 stk

360 g groft fuldkornsmel (det må gerne være meget groft)
360 g hvedemel
4 dl kærnemælk
1 dl piskefløde
280 g smør
8 tsk bagepulver
8 tsk natron
2 tsk salt
Mælk til pensling

1. Bland mel, natron, bagepuler og salt godt sammen i en stor skål.

2. Skær smørret i små tern og smuldr det godt ind i melet.

3. Tilsæt fløde og kærnemælk og saml hurtigt dejen. Pas på ikke at ælte og røre den for meget, for det går ud over den særlige konsistens, som scones har.

4. Rul dejen ud på et meldækket bord, så den er ca. 2 cm tyk. Brug en udstikker til at lave runde scones, som du lægger på en bageplade. Når der ikke er muligt at lave flere scones, kan du hurtigt samle dejen, der er tilbage, og rulle den ud igen og lave flere, indtil der ikke er mere dej.

5. Pensl dine scones med mælk og bag dem 18-20 minutter ved 170 graders varmluft.

6. Server med smør, clotted cream, flødeskum og en god marmalade – eller med rabarberkompot, hvis det er sommer

Velbekomme!

Se også: Rabarberkompot med skovmærke

33 kommentarer

  1. Undskyld, men de er fuldstændig uspiselige! Smager bare af salt og kemi. Det er alt for store mængder natron og bagepulver i opskriften. Sikke et spild af madvarer.

  2. El Saghir NS, Otrock ZK, Bizri AR, Uwaydah MM, Oghlakian GO clomid reviews This includes resistance to gastrointestinal transit enzymes, bile salts, organic acids and pH fluxes; and the ability to thrive at animal core temperatures

  3. Surprisingly, a higher proportion of patients who experienced an allergic like event after penicillin subsequently received cephalosporin, compared with patients who experienced no allergic like event after a prior penicillin, suggesting that practitioners substituted cephalosporin for penicillin in patients with prior events when to take clomid When we compared the LUMP RT and LUMP groups directly, those receiving adjuvant RT tended to be younger and were less likely to be hormone receptor positive

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *