Smørrebrød af rester: Kylling a la danoise og slethvar med stenbiderrogn

Smørrebrød kylling rabarber stenbiderrogn slethvar agurkesalat - Mikkel Bækgaards Madblog-2.jpg

Rester kan blive til dejligt smørrebrød – fx gør klassikeren ‘stegt kylling med rabarberkompot og agurkesalat’ sig ganske enkelt fremragende på et stykke rugbrød. Og ovnbagt slethvar får det også fint på brød med lidt rødbedeblade, dild og stenbiderrogn.

Jeg har lige nydt en dejlig frokost herhjemme. Jeg kom nemlig i tanke om forskellige slags rester fra de sidste dages madlavning, der blev til et par gode stykker smørrebrød. Og det kan du også nemt gøre derhjemme.

I aftes fik vi fx en dejlig ovnbagt slethvar (et festmåltid i sig selv med kartofler og hollandaise til), som blev omdannet til smørrebrød med rester af den stenbiderogn, som vi fik til forret og lidt rødbedeblade.

Og klassikeren med helstegt kylling med rabarberkompot og agurkesalat fra den anden dag viste sig at gøre sig intet mindre end fremragende på et stykke rugbrød – her savnede jeg egentlig bare lidt sprødt kyllingeskind. I kold udgave virker sprødheden fra en relativ frisk agurkesalat nemlig intet mindre en forrygende sammen med kyllingesmagen og de sursøde rabarber.

Begge stykker smørrebrød er helt ligetil, og de kan selvfølgelig forbedres. Så kom gerne med tips til, hvad du ville gøre.

Slethvaren blev bare toppet med rognen, dild og et par rødbedeblade – samt lidt salt. Og kyllingen kom ligeledes bare på brødet, toppet med kompot og agurkesalat. Helt lige til.

Prøv det. Prøv det, som en reklame sagde i gamle dage.

Smørrebrød kylling rabarber stenbiderrogn slethvar agurkesalat - Mikkel Bækgaards Madblog-3.jpg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *