Spaghetti med tun og tomater

Spaghetti, tun og tomat går fantastisk sammen, og det er nemt og billigt at lave en meget lækker pastaret med netop de tre ingredienser.

Udgangspunktet for dagens ret var, at mit køleskab er ved at være tomt efter nytår og et par uger uden Aarstiderne-leverance. Der kommer grøntsager igen i morgen, og derfor ville jeg ikke kaste mig ud i at købe noget. Men heldigvis havde jeg en dåse tun i vand, en halv pakke fuldkornsspaghetti og nogle tomater i gemmerne – og tilsat nogle skønne ting som ansjoser, soltørede tomater, bredbladet persille og lidt bouillon kommer den virkelig op at ringe.

Man kan lave denne ret på mange måder, variere den i det uendelige og let udelade nogle af ingredienserne. Hovedtingene er tun, pasta og tomater.

Ingredienser til to

200 g spaghetti

1 dåse tun
3 tomater, grofthakkede
3 skalotteløg, hakkede
2 ansjosfileter
½ lille dåse koncentreret tomatpure
Soltørede tomater i olie
2 håndfulde hakket bredbladet persille
1 dl grøntsags- eller hønsebouillon
Evt. lidt hvidvin
1 tsk. sukker

Salt og peber

Evt. lidt revet parmasan

Fremgangsmåde

Kog pastaen i rigeligt saltet vand.

Svits løg og ansjoser i olie på en pande til løgene er gennemsigtige og ansjoserne opløst.

Tilsæt tunen, og steg et øjeblik, inden du hælder de hakkede tomater i og svitser et par minutter. Put derefter den koncentrerede tomatpure i samt lidt sukker til at fremhæve tomaternes sødme. Tilsat også det meste af den hakkede persille.

Herefter hælder du bouillon og evt. vin i. Lad retten koge, indtil væsken er kogt godt ind, og retten ligner en klumpet sovs. Tilsæt resten af persillen.

Du kan evt. servere pastaen med friskhøvlet parmasan, selvom en rigtig italiener ville få et flip, da man her ikke må blande ost med fisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *