Unghanebryst med braiserede belugalinser og gulerødder med bønner, appelsin og kørvel

IMG_5484.JPG

Den anden dag var jeg forbi de spritnye torvehaller på Israels Plads i København. Jeg skulle se, hvad det her nye sted er for noget – og om det kunne leve op til mine forventninger. Det kunne det til dels, og til dels ikke.

Jeg synes det virker som et skønt sted med masser af lækre små butikker samlet på ét sted med interessante varer og ok priser. Men jeg synes, der går lidt for meget delikatessebutik og for lidt råvaremarked i den – og det er lidt ærgerligt. For hvis ikke det bliver et sted med plads til hverdagsindkøb ender det med at gå i sig selv igen og blive et sted, der efterhånden kun huser dårlige forretninger, som man ser det i Scala.

Men trods min lille smule kritik kom jeg dog hjem med lidt gode sager. Et par billige unghanebryster, lidt forskelligt fra den kinesiske købmand, økologisk pasta og et par krydderurter fra den skønne krydderurtebod samt nogle få krydderier i løsvægt. Og de sidstnævte to ting er virkelig en styrke ved Torvehallerne – at man kan få et stort udvalg af specialiserede varer, der kan være svære at få andre steder – som fx kørvel og krydderier i alskens afskygninger i små mængder.

IMG_5458.JPG

Her ses mit loot fra Torvehallerne

Vi fik os også en cupcake fra Agnes, og selvom de ikke var nok imponeret over, at den lille søde baby, vi medbragte bar samme navn som kagebutikken, var vi tilfredse.

Og da vi kom hjem stod den selvfølgelig på madlavning. Unghanebrysterne blev gydestegt, kørvelen blev drysset over gulerødder og det hele serveret med nogle belugalinser, der fik smag fra væsken i bunden af gryden med unghanebrysterne. Det blev rigtigt dejligt, synes jeg, og derfor skal du selvfølgelig ikke snydes for opskrifterne her.

IMG_5463.JPG

IMG_5471.JPG

IMG_5472.JPG

Unghanebryst med braiserede belugalinser – til 2 personer

2 unghanebryster
1 stor håndfuld frisk timian
Olie til stegning
3 dl vand
1-2 dl belugalinser (eller andre mørke linser, der ikke koger ud, fx franske puy-linser)
1 løg
2 tomater
1 fed hvidløg

1. Dup forsigtigt unghanebrysterne med køkkenrulle, så de ikke er fugtige. Løsn skindet på brystsiden let med en kniv og placer en dusk timian under skindet. Krydr brysterne godt med salt og peber.

2. Sæt linserne over at koge i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 minutter (eller hvad der nu står på pakken).

3. Varm olie op i en tykbundet gryde og brun unghanebrysterne 3-4 minutter på hver side ved høj varme. Skru herefter ned for varmen, hæld et par deciliter vand ved og læg låg på. Lad unghanebrysterne dampe ved svag varme i ca. et kvarter.

4. Tag unghanebrysterne op af gryden og pak dem ind i sølvpapir. Lad dem hvile et kvarters tid, mens du laver resten af maden.

5. Skru op for varmen og lad vandet i bunden af gryden koge lidt ind, så du får en velsmagende bouillion.

6. Hak løg, tomater og hvidløg fint. Put dem ned i vandet i gryden med bouillonen. Lad det koge nogle minutter, til løgene bliver gennemsigtige og tomaterne koger let ud.

7. Hæld vandet fra de kogte linser og put linserne ned i gryden med løg og tomater. Kog nogle minutter, til det hele er kogt lidt sammen (men linserne stadig er hele).

8. Tilsæt godt med frisk timian til linsegryden lige inden servering.

IMG_5468.JPG

Gulerødder med grønne bønner, appelsin og kørvel

2 gulerødder
1 løg
Grønne bønner
1 dl friskpresset appelsinsaft (eller appelsinjuice)
1 håndfuld grofthakket kørvel
Salt og peber
2 spk rapsolie

1. Skær gulerødderne i ‘mønter’, løget i skiver og de grønne bønner i ca. 2 cm lange stykker.

2. Svits løg og gulerødder i olien ved middel varme et par minutter, til gulerødderne bliver en smule møre – men også stadig har bid. Tilsæt bønnerne.

3. Tilsæt appelsinsaften og lad den koge ind, så den lægger sig som en glasering omkring grønsagerne.

4. Smag til med salt og peber og drys med hakket kørvel lige inden servering.

Anretning

Læg unghanebrystet oven på de braiserede linser. Placer gulerødder og bønner ved siden af. Pynt eventuelt med flere krydderurter.’

IMG_5489.JPG

En mæt og glad hustru.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *