Baconristede rodfrugter med palmekål og æbler – tilbehør til fx ristede pølser med kartoffelmos

Baconristede rodfrugter med palmekål - Mikkel Bækgaards Madblog

Dette lækre og kraftigt smagende nordisk inspirerede tilbehør fandt jeg på i går, da jeg skulle finde på tilbehør til et par lækre kvalitetspølser. Ideen er at riste bacontern godt af, hvorefter man rister små stykker rodfrugter i fedtet fra baconen og siden tilsætter æbler og hakket palmekål (eller evt. grønkål).

Resultatet var et intenst efterårsagtigt tilbehør, der sammen med pølser og en grov kartoffelmos fik alt det bedste frem fra det grålige oktobervejr og ud på tallerkenen – og sammen med sennep og kertchup var der dømt indendørshygge og mæthed i stor stil.

Palmekål – hvad er nu det?

Palmekål stammer egentlig fra Toscana, hvor det er populært i det italienske køkken, men her på vores nordiske breddegrader, går det fint i spænd med vores råvarer. Det minder om grønkål og kan bruges på samme måde. Du kan bruge det i supper, i gryderetter og finthakket i salater. Men også på en bruscetta sammen med ristet skinke er det hit.

Læs mere om palmekål

Palmekål og æbler

Opskrift på baconristede rodfrugter med palmekål og æbler – til to personer

75 g bacon i store tern
1 spk olie
2 fed hvidløg
2 jordskokker
1 lille rødbede – gerne stribet rødbede
1 gulerod – eller 2 små
3-4 stængler palmekål
1 æble
Friske timiankviste
1 spk sukker
2 spk æbleeddike
½ håndfuld persille
Salt og peber

1. Skær jordskokker, rødbede og gulerødder ud i små tern af ca. ½ cm. Hak hvidløget fint.

2. Hak palmekålen fint – også selve stænglerne.

3. Put olie og bacon på en knaldvarm pande og rist baconen heri, indtil den er sprød. Tag baconen af og læg det på fedtsugende papir.

4. Kom hvidløg og rodfrugtternene på panden sammen med timiankviste. Rist dem godt ved middel varme i syv-otte minutter til ternene har taget godt farve.

5. Fjern kernehuset på æblet og skær æblet i små stykker, mens ternene rister på panden.

6. Tilsæt hakket palmekål og æbletern til panden med rodfrugterne. Steg videre ca. fem minutter, indtil æblerne begynder at blive lidt bløde.

7. Tilsæt salt, peber, sukker og eddike, og skru op for varmen, så eddiken hutigt fordamper.

8. Fjern timiankvistene og server de baconristede grønsager til fx pølser med sennep og ketchup – og gerne sammen med en god kartoffelmos.

IMG_5983.JPG

IMG_5987.JPG

4 kommentarer

  1. Prescribing doxycycline in the absence of a proven or strongly suspected bacterial infection or a prophylactic indication is unlikely to provide benefit to the patient and increases the risk of the development of drug resistant bacteria cialis daily Pantuck EJ, Pantuck CB, Anderson KE, et al

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *