Bagt torsk med baconstegte rødbeder, peberrod og råstegte kartofler

Bagt torsk med baconstegte rødbeder, peberrod og råstegte kartofler - Mikkel Bækgaards Madblog

Bacon, torsk, rødbeder og peberrod er gode venner. Og i denne udgave, som jeg lavede her til aften, hygger de sig sammen med råstegte kartofler, som alle jo – og især børn – elsker. Den bagte torsk er mild, mens peberrod og bacon giver kraftige smage og lidt krads til det hele.

Skulle jeg lave retten en anden gang, ville jeg dog tilføje æbler til bacon og rødbeder, for retten manglede lidt syre og sødme – så det har jeg skrevet ind i opskriften.

Sådan laver du bagt torsk med baconstegte rødbeder, peberrod og råstegte kartofler

Til fire personer

600 g frisk torskefilet – gå ned til din fiskehandler, det betaler sig
800 g kartofler
4 små rødbeder
4-5 skiver tyk bacaon – gerne den fra Aalbæk eller en anden god økobacon
1 syrligt æble
1 spsk. æbleeddike
Friskrevet peberrod
Evt. lidt citronsaft
3 spsk olivenolie
Olie til stegning af kartofler
8 spsk dildolie
Salt og peber
Dild og surkløver til pynt

1. Hæld god med salt på torskefileten og lad det trække et kvarters tid. Skyl herefter salten af og tør torsken godt med et rent viskestykke.

2. Skær kartoflerne i tynde skiver, gerne på et mandolinjern eller i et foodprocessor. Steg kartoffelskiverne møre i lidt olie, det tager mindst tyve minutter. Rør jævnligt rundt. Smag kartoflerne til med salt.

3. Skræl rødbederne og skær dem i små tern. Skær æblet i små tern på samme størrelse.

4. Skær bacon i tern og steg dem sprøde på en pande. Tag bacon op og læg det på et stykke fedtsugende papir. Steg rødbedeternene møre i baconfedtet, og tilsæt æblerne og eddiken et minut før, rødbederne er klar. Smag til med salt, peber og peberrod og kom den stegte bacon ved.

5. Kom torsken i et ildfast fad og krydr den godt med peber. Kom et par spiseskefulde olivenolie over og bag torsken ved 185 grader  i 10-12 minuter, til den er mør.

6. Læg råstegte kartoffelskiver nederst på en tallerken. Læg et stykke torsk oven på, og herefter stegte rødbeder og æbler. Hæld et par spiseskefulde dildolie over retten og pynt med lidt revet peberrod, dildspidser og surkløverblade. Kom eventuelt også en smule citronsaft over.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *