Foto: Signe Bay
ANNONCE / Savner du en lille fræk servering på julefrokostbordet eller bare en god anledning til at få brugt rester af anden fra juleaften eller mortensaften, så lav disse butterdejsreder med blåskimmelcreme, and og grønkål.
Denne lille servering vil passe perfekt på julefrokostbordet, ligesom du kan servere den med rester af anden fra juleaften eller mortensaften i stedet for at bruge confiteret and. Den lille hapser kan vel nærmest betragtes som en fræk udgave af den klassiske grønkålsalat, hvor den skarpe blåskimmelcreme går dejligt i spænd med sprøde elementer fra butterdej, grønkål og ristede valnødder, samtidig med at det hele får sødme fra tranebær og honning.
Opskriften er blevet til til et magasin for kampagnen Ost&Ko. Mejeriforeningen sætter nemlig i disse år fokus på danske oste med netop den kampagne. I forbindelse med festivalen Cheese Copenhagen har kampagnen netop udsendt et inspirationsmagasin med info om gode danske oste og en række opskrifter på retter med ost. Hertil har jeg og en række andre madskribenter og madbloggere leveret opskrifter, som den mega dygtige fotograf Signe Bay har lavet fotos af.
Opskrift: Sådan laver du buttederdejsreder med blåskimmelcreme, and og grønkål
4 stk, fx til julefrokostbordet
Butterdejsreder
1 butterdejsplade
Blåskimmelcreme
75 g blåskimmelost
75 g creme fraiche 18%
Honningristede valnødder
2 spsk valnøddekerner
1 spsk honning
Salat
1 confiteret andelår fra dåse – eller rester af and fra juleanden eller mortensaften
2 stængler grønkål
2 spsk tørrede tranebær
½ rødløg eller et skalotteløg
Butterdejsreder
Rul butterdejen tyndt ud på et meldækket bord. Stik butterdejen ud med en skål på ca. 10 cm i diameter. Stil et glas, der kan tåle varme oven på hver af de runde butterdejscirkler og bag dem i ovnen ca. 15 minutter ved 200 grader, til de er gyldne og hævet op. Hæver midten op, hvor glassene står, kan du punktere dem og sætte glassene oven på igen, så det kun er kanterne, der hæver.
Blåskimmelcreme
Bland blåskimmelost og creme fraiche og blend det til en ensartet creme med en stavblender.
Honningristede valnødder
Smelt honningen på en pande og rist valnødderne gyldne i honningen. Pas på, at de ikke bliver sorte. Læg de ristede valnødder på en tallerken og lad det køle af.
Salat
Varm andelåret i ovnen ved 250 grader, til skindet bliver godt sprødt. Tag det ud og pil kødet fra hinanden med en gaffel i flotte trevler.
Nip grønkålen og riv den i små stykker. Skær rødløg i tynde skiver.
Bland andekød, grønkål, tranebær, løgringe og karamelliserede valnødder.
Anretning
Smør en skefuld blåskimmelcreme nederst i butterdejsreden. Kom salaten oven på.
Indlægget er en annonce. Udviklingen af opskriften til magasinet for Ost&Ko er betalt af Mejeriforeningen
Seneste kommentarer