Denne velsmagende grønkålsuppe med hele stykker gulerødder og kartofler får hyggeligt selskab af et pocheret æg, bacon, ristede bygkerner og rå enokisvampe (også kendt som fløjlsfod). Blommen fra de pocherede giver en skøn fed smag, der klæder grønkålsmagen rigtigt godt og giver suppen noget karakter, som den ellers ikke har.
Opskriften er inpspireret af en lignende suppe, jeg fandt på Fjordrejens blog, men som blev tilpasset til, hvad jeg havde i mit køkken i dag. Derfor kom de ristede bygkerner og enokisvampene med, som bidrog med hhv. let syrlighed og noget knas.
Grønkål er ellers på kort tid gået fra at være en af de der ting, jeg aldrig rigtigt har beskæftiget med mig, til en total yndlingsgrønsag i køkkenet. Det kan jeg især takke min lækre Kiselkasse fra Aarstiderne for, som har haft det grønne kål med flere gange. Jeg har virkelig opdaget, hvor godt grønkål er både råt i salater og tilberedt tilstand i fx supper eller risottoer med et nordisk twist. I salater kan jeg anbefale en at serverer kålen med super lækker dressing på ansjoser, som Mette fra bloggen Becauseitmatters for nylig lagde online.
Opskrift på grønkålsuppe med pocheret æg, ristede bygkerner og enokisvampe
Til to personer
1 pose frisk grønkål
1 skalotteløg
3 stængler bladselleri
3 store gulerødder
2 kartofler
3 fed hvidløg
1 l hønsebouillon
50 g bacon
1 dl perlebyg
3 spsk olie
2 æg
1 spsk eddike
Salt og peber
Lidt friske enokisvampe
1. Skær gulerødder og kartofler i grove stykker. Skær bladselleri og skalotteløg i skiver og hak hvidløg fint. Varm 2 spsk olie op i en gryde og svits alle grønsagerne heri nogle minutter, til løgene begyder at blive let gennemsigtige. Hæld boullion ved og lad suppen koge et kvarters tid.
2. Pil de grove stængler fra grønkålen og kom resten af kålen op i en blender. Læg en si over blenderen og si suppen herned i, så kun selve boullionen kommer ned til kålen. Kom gulerødder, kartofler, løg og bladselleri tilbage i gyøden. Blend suppen godt med grønkålen et par minutter. Kom det over i gryden til de andre grønsager. Varm det hele godt igennem og smag til med salt og peber.
3. Kog perlebyggen i let saltet vand et kvarters tid.
4. Skær bacon i tern og rist den i en spks. olie på en pande, til det er sprødt. Tag bacon af panden og læg det på fedtsugende papir. Kom de kogte bygkerner og på den varme pande, hvor der stadig er baconfedt på. Rist kernerne ved svag varme, til de bliver let gyldne og sprøde.
5. Varm vand op til kogepunktet i en stor gryde. Kom eddike i vandet. Slå et æg ud i en lille kop. Rør kraftigt rundt i vandet i gryden, så der danner sig en slags malstrøm heri. Hæld forsigtigt ægget i koppen ned i malstrømmen, og pocher ægget i det varme vand i nogle minutter, til hviden er fast. Sørg for at vandet ikke koger, men blot holder sig lige under kogepunktet. Tag ægget op med en hulske og læg det i si til at dryppe lidt af. Gentag processen med det næste æg.
6. Server suppen rygende varm med de ristede kerner, lidt rå enokisvampe, et pocheret æg og ristet bacon som pynt.
Velbekomme!
Tak for henvisning, Mikkel. Jeg skal vist snart have lavet mig en portion grønkålssuppe 🙂
Mette: Jeg lavede faktisk din salat to gange 🙂 Den ene gang i en variant med hasselnødder og citronsaft, som jeg serverede til en god bøf og en pure på rosenål a la Meyers. Mødet mellem din salat og rosenkålpureen var ren magi sammen med ne god flaske bourgogne – ja, faktisk så magisk, at jeg skal prøve den kombination som en selvstændig ret engang.
Jeg tror nu også snart jeg skal lave mig en portion grønkålssuppe. Og hvor er enoki svampe utroligt klædeligt til sådan en ret.
Og tak for sidst 🙂
Thomas
De er ret sjove de der enokisvampe. Har også en anden ret, jeg helt selv har opfundet og serveret flere gange, hvor de spiller en virkelig god rolle: http://mikkelbaekgaard.dk/madblog/nytarsforret-stegte-kajershatte-med-rodbede-ra-enokisvampe-og-jorskokkepure/
https://over-the-counter-drug.com/# over the counter stocks
https://doxycycline.science/# buy doxycycline for dogs
https://amoxil.science/# amoxicillin 500 mg for sale
Learn about the side effects, dosages, and interactions. drug information and news for professionals and consumers.
ivermectin 10 ml
Get information now. earch our drug database.
Comprehensive side effect and adverse reaction information. Best and news about drug.
https://stromectolst.com/# stromectol uk buy
Best and news about drug. Prescription Drug Information, Interactions & Side.
Everything what you want to know about pills. Get here.
https://stromectolst.com/# ivermectin coronavirus
Actual trends of drug. Learn about the side effects, dosages, and interactions.
earch our drug database. Some trends of drugs.
ivermectin oral
Cautions. Some trends of drugs.
Drug information. Cautions.
https://stromectolst.com/# stromectol 3mg cost
Drugs information sheet. Read information now.
Read here. drug information and news for professionals and consumers.
https://stromectolst.com/# stromectol for humans
Comprehensive side effect and adverse reaction information. All trends of medicament.
Drug information. Drug information.
ivermectin 2%
Some are medicines that help people when doctors prescribe. drug information and news for professionals and consumers.
Commonly Used Drugs Charts. Everything about medicine.
https://stromectolst.com/# ivermectin generic cream
Get warning information here. Prescription Drug Information, Interactions & Side.
Top 100 Searched Drugs. Read information now.
https://stromectolst.com/# stromectol ivermectin 3 mg
Best and news about drug. Cautions.
Read here. Comprehensive side effect and adverse reaction information.
ivermectin cost
Comprehensive side effect and adverse reaction information. Best and news about drug.