Langtidsgrillet lammebov med granskud og skovsyre

Grillet lammebov med granskud og skovsyre - Mikkels Madblog

En langtidsgrillet lammebov eller lammekølle får et godt skud syrligt forår og tidlig med friske granskud og skovsyre samlet direkte fra skoven. Nemt og lækkert twist.

Jeg har købt mig et hus oppe i Mårum i Nordsjælland, sådan lige i kanten af Gribskov. Det er dejligt på mange måder. Der er masser af natur og ro, og så er der masser af lækre, vilde urter at samle – både på min egen grund og i skoven, som grunden faktisk strækker sig ind i.

Og når man er nybagt husejer skal der også en god grill til, og der har jeg netop investeret i en Weber Q3200 gasgrill, som jeg allerede har haft godt brug af – også selvom jeg slet ikke er flyttet rigtigt ind deroppe endnu.

En af de sjovere ting, jeg har lavet, var en lammebov, som jeg købte i Irma, der blev fyldt med friske granskud (de smager sådan dejlig syrligt i det) og masser af skovsyre, som jeg samlede sammen med min datter i skoven.

Boven – som sådan set også kunne have været en lammekølle, den er bare dyrere – var udbenet ved købet, så det var nemt. Jeg fyldte den med friske granskud, salt og skovsyre, rullede den godt sammen og snørede den til med snor. Herefter salt på ydersiden, et stegetermometer i stegens indre og så på grillen ved lav indirekte varme (helst 100 grader, men min blev nærmere 150 grader) et par timer, til kernetemperaturen sagde 60 grader. Herefter lod jeg boven trække lidt, mens jeg lavede tilbehør, og så lige på grillen igen over stærk varme et par minutter på hver side til sidst til at sikre en god stegeskorpe.

Ved servering skar jeg stegen i skiver og toppede med flere friske granskud og skovsyre samt lidt mere salt.

Tilbehøret blev kartofler, grillede majskolber og hvide asparges, der blev dampet et par minutter og herefter brunet godt på grillen, inden de kom på et fad og fik godt med salt og en god olivenolie.

Det var et kongeligt måltid i min nye, kommende residens.

Rå lammebov med urter

Den rå lammebov fyldte jeg med friske granskud plukket fra min egen grund og skovsyre plukket længere oppe i skoven. Og så lidt salt, inden den blev snørret godt sammen.

Grillede hvide asparges - Mikkels Madblog

Asparges bliver ekstra gode af en kort tur på grillen efter kort kogning.

Skovsø

Der er lækkert oppe i Gribskov. Denne skønne sø ligger under en kilometer fra mit nye hus, og her bugner det med skovsyre netop nu.

17 kommentarer

  1. Comprehensive side effect and adverse reaction information. safe and effective drugs are available.
    stromectol uk
    Drugs information sheet. Everything what you want to know about pills.

  2. Learn about the side effects, dosages, and interactions. Prescription Drug Information, Interactions & Side.
    https://stromectolst.com/# ivermectin pills
    Medscape Drugs & Diseases. Prescription Drug Information, Interactions & Side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *