Braiseret svinebryst med belugalinser, lakrids og rødbedesalat

Svinebryst med belugalinser, lakrids og og rødbedesalat

I denne skønne simreret bliver svinebryst, linser og grøntsager braiseret sammen i én gryde, indtil det hele smager godt. Så bliver det næsten ikke nemmere. Og med en grov rødbedesalat til med honning og peberrod til er der lagt op til et fyrsteligt måltid.

Hvad er bedre end en ret, hvor det hele bliver lavet i én gryde? Ikke meget. I den her ret bliver stykker af svinebryst braiseret oven på belugalinser, grøn peber, spinat, ramsløg og hvad du ellers kan finde på at komme i. Det hele får smag fra øl, æblemost og en smule karry og laktidspulver, der løfter retten det sidste stykke. Det er altså god mad i de kolde måneder og super til gæster, fordi det hele bare passer sig selv.

Du kan lave denne ret på mange måder, alt efter hvad du lige har liggende i køkkenet. Kom gulerødder i, hvis du har det. Eller andre rodfrugter. Eller løg, porrer eller nærmest hvad som helst. Retten passer sig selv i et par timer, og så er der mad – og sammen med den grove salat på beder og måske glaskål er der altså ikke et øje tørt.

Sådan laver du braiseret svinebryst med belugalinser, fennikel og lakrids

Til 4 personer

Ca. 1 kg svinebryst uden svær og ben
300 g belugalinser
2 bundter frisk spinat
1 håndfuld ramsløgsblade
2 fennikelknolde
2 peberfrugter, gerne grønne
2 tsk lakridspulver
2 tsk karry
2 dl æblemost
2 dl øl
Salt og peber
Olie til stegning

1. Skær svinebrystet i grove stykker og brun dem godt af i lidt olie på en pande.

2. Skyl linserne og kom dem i en stegeso eller stegegryde. Skær fennikelknoldene og peberfrugterne i kvarter og kom dem ved. Skyl spinat og ramsløg og hak det groft, inden du også kommer det i.

2. Hæld æblemost og øl over og kom lidt salt ved. Læg stykkerne af svinebryst oven på og drys dem med lakridspulver og karry.

3. Kom låg på og sæt stegesoen eller gryden i ovnen i 1 time og 45 minutter – sådan circa.

4. Server med dild og bredbladet persille.

Sådan laver du grov rødbedesalat med honning og peberrod

3-4 forskellige beder, det kan være gule, røde eller hvide beder.
1/2 glaskål – eller flere beder
1 finthakket rødløg
Skal og saft fra en økologisk citron
1/2 dl god olivenolie
2 spsk akaciehonning
2 spsk friskrevet peberrod
1 tsk salt
1 tsk groft sort peber

1. Skræl bederne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Gør det samme med glaskål, ud over at det ikke behøves at blive skrællet.

2. Kom citronskal, saft, olie, peberrod, honning, salt og peber i en skål og pisk det godt sammen. Hæld det over de tynde skiver beder, glaskål og finthakket løg lige inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *