Hurtig hindbærtrifli med ristet rugbrød, kerner og marzipan

Hindbær-trifli - Mikkel Bækgaards Madblog

Denne hurtige hindbærtrifli er den perfekte sommerdessert- eller snack, hvis det skal gå lidt stærkt. Friske sommerlige bær lægges i lag med flødeskum og rugbrød ristet i smør med lidt kerner og marzipan.

Jeg er endelig flyttet ind i mit nye hus i Nordsjælland med Gribskov i baghaven og masser af sommeridyl. En af de fantatiske ting ved den store grund er, at det bugner med hindbærbuske – og de er ved at være modne netop nu. Derfor er det så skønt at bevæge sig ud i haven og bare plukke løs – også selvom der skal lidt arbejde til, for hindbær vokser i krat, og mange brændenæller skal forceres, før høsten er i hus.

I dag havde vi gæster, og der skulle en sommerlig dessert på bordet. Og da vores køkken endnu ikke er færdigt, er det derfor  begrænset med mulighederne. Derfor skulle det være simpelt. Svaret blev denne trifli, hvor hindbær bliver lagt i lag med friskpisket flødeskum samt rugtbrød ristet i smør sammen med lidt kerner og marzipan,

Marzipanen kom ind i billedet, fordi jeg havde lidt i køleskabet, som var taget ud af fryseren ved flytningen. Du kan sagtens bare bruge et par skefulde sukker i stedet. Og har du ikke hindbær er jordbær, ribs, solbær, brombær og alle mulige andre bær også gode at bruge.

Sådan laver du hurtig hindbærtrifli

3-4 håndfulde friske hindbær (eller andre bær)
3 dl fløde
4 skiver rugbrød
50 gram marzipan (eller 4-5 spsk. sukker)
Græskarkerner og solsikkekerner
50 gram smør

1. Rens og skyl hindbærene forsigtigt.

2. Smelt smør på en pande. Nulr rugbrødet og marzipan (og evt. sukker) i små stykker og kom det på den varme pande sammen med kernerne. Rist nogle minutter, til brødet er let sprødt.

3. Tag det ristede rugbrød og panden og lad køle af på et stykke køkkenrulle.

4. Pisk fløden let stiv.

5. Læg skiftevis fløde, bær og rugbrød mm. i lag i et glas. 

6. Server straks.

Velbekomme!

Hindbær-trifli - Mikkel Bækgaards Madblog-2

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *