Pavlova med hindbær, mandler og chokolade

Pavlova med hindbær, mandler og chokolade - Mikkel Bækgaards Madblog

Denne pavlova indfanger essensen af sommerstemning med friske hindbær, letpisket fløde og lidt knasende toner fra mandler og mørk chokolade.

Sommeren er over os – også selvom vejret ikke er det mest perfekte sommervejr. Men trods ustadigt vejr er pavlova – altså en marengsbund med flødeskum og friske bær – en af de mest vidunderlige sommerdesserter, der findes. De friske bær fanger bare sommerstemningen samen med den lette flødeskum, og får ens krop til at gå i sommermode.

Du kan bruge alle slags friske bær til denne dessert, men da min have bugner med vilde hindbær, var jeg ude og plukke en god skålfuld af dem – for er der noget mere fantastisk end alle de gratis glæder fra naturen, der bare er klar til at blive plukket?

Det er i øvrigt mega nemt at lave denne pavlova – dog kræver det lidt tid at bage marengsen, men du kan jo snyde og købe en færdig bund, hvis du ikke orker eller har tid til det. Det smager dog meget bedre at lave den selv, og har du som jeg ofte æggehvider i overskud (fx fra sommerens indtag af hjemmelavet koldskål), så er det marengs en nem måde at få bugt med hviderne på.

Sådan laver du pavlova med hindbær, mandler og chokolade

60 g æggehvider (ca. 2 hvider)
160 g sukker
1 tsk eddike
Masser af friske hindbær (eller andre sommerbær)
2,5 dl frisk piskefløde
1 lille håndfuld mandler
25 gram mørk chokolade

1. Kom æggehvider, sukker, eddike og en lille håndfuld af bærrene i en skål (så bliver marengsen let lyserød og får en dejlig frisk hindbærsmag). Pisk det hele til en sej marengs, hvor al sukkeret er opløst.

2. Bred marengsen ud i en cirkel på et stykke bagepapir på en bageplade og bag marengsen i oven i halvanden til to timer ved 110 grader. Tag marengs ud af ovnen og lad den køle helt af på en en rist.

3. Pisk fløden til skum lige inden, du vil servere pavlovaen.

4. Kom flødeskum oven på den afkølede marengsbund. Kom bær og grofthakkede mandler og chokolade oven på. Server straks.

Velbekomme!

Pavlova med hindbær, mandler og chokolade - Mikkel Bækgaards Madblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier