Kirsebærtærte – Damn good

Kirsebærtærte - Mikkel Bækgaards Madblog

Denne kirsebærtærte er nem at lave og fungerer lige så vel om sommeren i kirsebærsæsonen, som den gør det om vinteren, hvis du har kirsebær i fryseren.

Kirsebær – og i særdeleshed kirsbærtærte – er noget helt særligt. Det ved om nogen den legendariske Agent Cooper i tv-serien Twin Peaks, hvor han nyder denne himmelske spise med et kop damn good coffee.

Og nu 25 år efter de oprindelige afsnit ruller Twin Peaks atter over skærmen i en ny udgave, der er særere, mørkere og ganske anderledes end den oprindelige serie – men stadig ganske forrygende.

Indtil videre har kirsebærtærterne ladet vente på sig, indtil det sidste afsnit, der er blevet sendt, for her spiller kirsebærtærte en helt særlig rolle. Og det sære er, at jeg om dagen, inden afsnittet blev sendt, overvejede at lave en tærte af de kirsebær, jeg havde fået af mine svigerforældre.

Jeg fik dog ikke lavet tærte til denne aftens Twin Peaks, men det har jeg rodet bod på nu, hvor kirsebærrene er blevet til en tærte, som jeg er helt sikker på at Agent Cooper vil elske højt. Og jeg er sikker på, at det er et tegn, at jeg overvejede at lave tærte – ligesom nogen så en tærte en i drøm …

Opskrift på Damn Good Kirsebærte

Bund

100 gram smør
75 gram sukker
300 gram hvedemel
2 spsk skyr eller yoghurt
1 spsk kanel

Fyld

1 kilo friske kirsebær (eller 750 frosne og udstenede)
100 gram sukker
Skallen af en usprøjtet 1/2 citron
2 spsk skovmærkesnaps (kan udelades, men giver en god mandel-vanilie agtig smag)
2 spsk majsstivelse, fx maizena
2 spsk kirsebærsaft (kan erstattes med vand eller ingenting)

Diverse

Smør til formen
1 æg
1 spsk kanelsukker

1. Kom smør, mel, kanel og sukker i en skål og begynd at smuldre smørret godt. Når smørret er smuldret i bittesmå stykker, tilsætter du yoghurt eller skyr og samler dejen til en kugle. Lad dejen hvile i køleskabet en halv times tid.

2. Udsten kirsebærrene (ja det er et større arbejde og det griser, men det er ret hyggeligt) og kom dem i en gryde sammen med sukker, citronskal og kirsebærsaft.

3. Kog det hele godt sammen, til kirsebærrene har smidt en del væde. Smag til med skovmærkesnaps, hvis du har. Du kan også tilsætte lidt vanilje og mandler.

4. Rør majsstivelsen op lidt vand og kom det i gryden. Lad kirsebærrene jævne godt.

5. Smør en tærteform godt med smør. Rul en tredjedel af tærtedejen ud til bund mellem to stykker bagepapir og kom dejen i formen. Hæld kirsebærfyldet i. Rul resten af dejen ud til låg og kom det oven på tærten. Pensl låget med sammepisket æg og drys kanelsukker oven på.

6. Bag tærten ved 200 grader i ca. 25 minutter.

7. Server lun eller kold med creme fraiche, is eller andet godt. 

Velbekomme!

Kirsebærtærte - Mikkel Bækgaards Madblog

18 kommentarer

  1. Monitor Closely 2 diflunisal and sulindac both increase anticoagulation buy cialis pro To reduce the development of drug resistant bacteria and maintain the effectiveness of TEQUIN gatifloxacin removed from us market may 2006 and other antibacterial drugs, TEQUIN gatifloxacin removed from us market may 2006 should be used only to treat or prevent infections that are proven or strongly suspected to be caused by bacteria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *