Pimp dine ovn-pommes-fritter

Vend fritterne i olie, inden de ryger i ovnen - det er i tricket i al sin enkelhed. Og giv dem bestemt ikke for længe.

Ikke altid er der tid, kræfter og lyst til lækker mad lavet fra bunden, hvor alle sundhedsguruer og speltentusiaster står i kø for at klappe. Nogen gange skal der også være plads til skodmad og hurtige løsninger. Derfor får du her et lille tips til at gøre dine frost-pommes-frites langt bedre og mere lækre – og det handler selvfølgelig om at bruge olie, så de bliver dejligt greasy og alt andet end tørre.

For et par uger siden købte jeg en pose virkelig klamme ovn-fritter ovre i Dagli’ Brugsen på den anden side af gaden. Vi skulle nemlig gå all in: Hjemmelavede burgere med fritter, som i gamle dage – altså lavet i ovnen, bølgeskårne og det hele.

Ifølge opskriften på posen skulle i en forvarmet ovn på 220 grader i ca. 25 minutter. Resultatet blev ingenlunde godt. Meget, meget sprøde, men også meget tørre fritter uden noget af den fedme, der kendetegner gode fritter. Øv, øv. Men burgerne blev heldigvis helt fine.

Sådan nogle dejlige, underlødige sataner som dem her kan faktisk blive helt lækre med lidt olie.

I dag skulle jeg så gentage forsøget – det er jo søndag – og jeg ville have brugt resten af ovnfritterne fra posen. Så fuldt opsat på, at denne gang skulle de blive bedre, gik jeg ‘opfindsomt’ til værks (hvor lidt opfindsomt det end er at putte olie på fritter).

Løsningen blev at vende den halve pose frosne fritter i et par skefulde rapsolie, inden de blev bredt ud på bagepladen og sat ind i den – stadig på 220 grader – varme ovn. Og så ellers give dem lidt mindre tid. Jeg tror de fik et kvarter.

Resultatet blev fremragende. Let sprøde pommes frittes med et greasy touch og fin balance mellem blødhed og sprødhed.

Velbekomme.

3 kommentarer

  1. Det lyder lækkert.

    Det kan også anbefales at bruge “pommes frites krydderi” fra Søsterne Grene. Det er godt nok kun testet på frosne kartoffelbåde (den ikke-aller-billigste slags) men der blev det en succes!

  2. Intermediate nuclear grade DCIS has mild to moderate changes in nuclear size and shape and a variable amount of mitosis and prominent nucleoli viagra and adderall Pharmacokinetic and pharmacodynamic effects furosemide in patients with impaired renal function

  3. According to the International Menopause Society IMS, up to 40 of postmenopausal women will experience urogenital atrophy 1 metformin and clomid Minor cases are often treated with nonprescription cough remedies such as Robitussin dextromethorphan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *