Pizza med gorgonzola, charcuteri, syltede løg og salvie – og godt med fantasi

Ingredienser til Pizza med gorgonzola, charcuteri, syltede løg og salvie - Mikkel Bækgaards Madblog

Hjemmelavet pizza er en virkelig god måde at få ryddet lidt ud i sit køleskab, og egentlig behøver man ikke nogen opskrift for at lave en god en. Det eneste, det kræver, er lidt gode ting i køleren, en god pizzadej samt lidt fantasi og inspiration.

Der er næsten ingen grænser for, hvad der kan komme på sådan en fætter, bare man husker et par vigtige huskeregler: Brug gode råvarer, keep it simple og lad være med at læsse pizzaen med fyld. Der skal være plads til, at de enkelte dele kan smage igennem hver for sig, men så de samtidig også skaber en helhed.

Her til aften lavede jeg så en hjemmelavet pizza, der levede op til i hvert fald ét af disse råd – det var gode råvarer – men den var både overlæsset og ikke specielt enktel. Heldigvis smagte den  virkelig godt alligevel, samtidig med at jeg fik ryddet ud i køleskabet og brugt min fantasi lidt.

Lækkerier tilbage fra vores bryllupsdag

Vi havde bryllupsdag den anden dag, og da lille Agnes lige er startet i ny institution besluttede vi os for at holde bryllupsdag hjemme og bare købe nogle lækkerier fra Supermarco, som vi kunne hygge os med.

Det var lækkert nok i sig selv, men det betød også, at der her til aften stadig var ost, lufttørret skinke og en krydret italiensk salami i køleskabet. Disse tre elementer fik hovedrollerne på pizzaen, som jeg desuden toppede med lidt rød snackpeber samt nogle syltede skiver løg, som jeg lavede i sidste weekend. Endelig stjal jeg lidt salvie i en krukke i gården, som jeg skar i tynde skiver og puttede øverst på pizzaen.

Kombinationen af den krydrede kødsmag fra pølsen og skinken sammen de syltede løg var virkelig godt. Jeg har ikke rigtigt prøvet syltede ting på pizza før, men det fungerede overraskende godt. Det gav både en sødme og en syre, som sådan en pizza har godt af – og sammen med den fede, intense smag fra gorgonzolaen var det en af de absolut bedre pizzaer, jeg har lavet i mit liv.

Brug din fantasi

Denne pizza var dermed et eksempel på, hvor enkelt det er at lave en god pizza, så længe man har de gode råvarer sammen med lidt fantasi og kreativitet. Og da kreativitet og fantasi er vigtigt i madlavning, får du ikke nogen konkret opskrift på denne pizza i dag. Du må også bruge din fantasi og nøjes med bruge dette indlæg som inspiration til din egen kreation.

Pizza med gorgonzola, charcuteri, syltede løg og salvie - og godt med fantasi - Mikkel Bækgaards Madblog

16 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *