Ærtepuré med ristede hasselnødder og basilikum

Ærtepuré med ristede hasselnødder og basilikum - Mikkel Bækgaards Madblog

For mig er smagen af søde, danske ærter lig med sommer. Og i denne puré, som gør sig godt i fx en sandwich eller som dip til kartofler på terrassen, hygger de dejlige ærter sig med ristede hasselnødder og lidt basilikumblade. I mødet med syren fra lidt citronsaft og skarpheden fra rå løg, får du her en puré, der kan sikre mange dejlige stunder i sommersolen.

Bedst er det at lave ærtepuréen med helt friske ærter, men jeg lavede den med frosne ærter, der lige var tøet op, og det virkede også ganske fint.

Server ærtepuréen på en skive godt brød, i en sandwich eller som dip til kartofler. Server også gerne puréen med lidt syltede løg, som bidrager med sødme, eddikesyre og skarphed til puréen.

Sådan laver du ærtepuré med ristede hasselnødder og basilikum

3 dl ærter
1 håndfuld hasselnødder
10 basilikumblade
1 lille løg
2 spsk olivenolie
Saften fra en halv citron
Salt og peber

1. Rist hasselnødderne på en tør pande eller i ovnen, til bliver mørke, men ikke sorte. Pas især på ikke at brænde dem på, hvis du bruger en pande. De skal nok have ca. fem minutter. Lad dem køle lidt af.

2. Kom de afkølede ristede nødder op i en foodprocessor og hak dem groft heri. Snit løget fint og kom det i sammen med resten af ingredienserne. Kør det hele til en grov puré. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere citronsaft.

Ærtepuré med ristede hasselnødder og basilikum

2 kommentarer

  1. Hej Mikkel.
    Jeg får gæster og vil gerne servere denne som tilbehør, men en af mine gæster kan ikke tåle citron, kan jeg erstatte den med fx. lys balsamico eller lign.?

  2. Det kan du bestemt. Men ved ikke lige, hvor god den bliver med ærter fra frost. Det er jo ikke lige just ærtedldpn lige nu. Den bliver ikke så crispy, tror jeg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *