Risotto på perlebyg, chorizo og grønkål med friske æbler og fennikel

IMG_6655.JPG

Da jeg for nylig lavede kålsuppe med chorizo kombinerede jeg det spanske køkken med det nordiske. Dette spøjse møde fortsatte jeg den anden dag, da jeg lavede denne perlebyg-risotto med chorizo og røget paprika fra det spanske og med grønkål og rå æbler fra det nordiske.

Selvom kombinationerne kan synes kuriøse virkede det faktisk rigtigt godt. Den røgede smag fra chorizo og røget paprika gav smæk i smagen, samtidig med at rå æbler og fennikel gav et frisk og syrligt modspil – og hvor en god sjat stærk sennep tilsat tilsidst gav et ordentligt spark, der gik forrygende sammen med chorizoen og gjorde retten overraskende og udfordrende (men på den gode måde, synes jeg).

IMG_6641.JPG

Sådan gør du – til en tre-fire personer

200 g chorizo
1 spk røget paprika
2 løg
1-2 stængler bladselleri
2-3 spk æbleeddike
7,5 dl grønsagsbouillon
2 håndfulde grønkålsblade
2 dl perlebyg
½ fennikelknold
1 æble
1 dl feta
1 spk stærk sennep
Olie til stegning
Evt lidt citronolie

1. Hak løg, bladselleri og halvdelen af fennikel-knolden fint. Varm bouillonen op i en gryde (eller opløs dine bouillonterninger i kogende vand). Hak grønkålen groft.

2. Skær chorizo-pølsen i skiver, og rist dem i en varm olie sammen med den røgede paprika til pølsestykkerne er gennemstegte og har fået lidt stegeskorpe. Tag dem op igen.

3. Sauter løg, bladselleri og fennikel i den paprika-smagende olie, indtil det hele er let gennemsigtigt.

4. Tilsæt perlebyggen og steg kernerne sammen med grønsagerne et par minutter. Tilsæt eddiken og lad den næsten fordampe.

5. Tilsæt nu bouillon lidt ad gangen, og lad perlebyggen småkoge hele tiden. Når bouillonen er ved at være opsuget af kernerne tilsætter du mere bouillon. Fortsæt, indtil kernerne er kogte, og lad al væsken opsuge af kernerne. Tilsæt grønkålen og chorizo-stykkerne et par minutter inden risottoen er helt færdig.

6. Smuldr fetaosten og rør den i risottoen. Smag til med en god stærk sennep.

7. Skær fennikel og æblet i tynde skiver. Kom halvdelen i risottoen lige inden servering, og brug den anden halvdel til pynt.

8. Dryp eventuelt risottoen med lidt god citronolie ved serveringen.

Velbekomme.

IMG_6642.JPGIMG_6644.JPG
IMG_6650.JPGIMG_6653.JPG

5 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *