Blomkålsuppe – det er så såre simpelt

Blomkålsuppe

Julen er har gjort sit indtog med sne, december og første søndag i advent – bare ikke rigtigt i mit køkken endnu, selvom jeg bruger en del kræfter på at fundere over, om det skal være and, kalkum eller gås, der skal stå på bordet juleaften.

Og inden julen for alvor trænger sig på, skal der jo også almindelig mad på bordet – og her søndag aften stod den på blomkålsuppe.

Blomkålsuppe er så dejlig nemt at lave, at man næsten skulle tro det var løgn – kartofler, blomkål løg og bouillon er basen, som man så kan tilpasse efter behov. Og så er det tilmed billigt – og så kan man for alvor gøre den lækker ved at toppe den med dejlige ting som baconsmulder, olivenolie og masser af friskkværnet peber. For i mine øjne er det toppingen, der for alvor afgør om en  i virkeligheden lidt småkedelig ting som blomkålsuppe er værd at spise.

Sådan kan du gøre – til fire personer

1 lille blomkålshoved
1 stort løg
3-4 store kartofler
1-1½ liter hønsebouillon (eller vand og bouillonterninger)
Baconsvær (kan sagtens undværes)
2 spsk æbleeddike eller lys balsamico
50 g bacon – enten slicet eller i små tern
Lidt virkelig god olivenolie
Salt og peber
Evt. lidt fløde eller sødmælk

1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Fjern bladene på blomkålen og skær den ligeledes  grove tern. Hak løget groft.

2. Varm lidt olie eller smør op i en stor gryde og svits løg, kartofler og blomkål nogle minutter. Kom evt. baconsvær ved. Hæld bouillon ved og kog det hele op.

3. Lad suppen koge et kvarters tid, til kartofler og blomkål er møre. Tag baconsværen op

4. Blend suppen helt glat. Smag den til med salt og peber og eddiken. Tilsæt evt. lidt fløde eller mælk til at gøre den endnu mere cremet.

5. Server suppen med godt brød og drysset med smuldret sprødstegt bacon og en teskefuld virkelig god olivenolie.

Velbekomme!

1 kommentar

  1. Det er en rigtig god ide at tilsaette eddike til suppen.
    Loeget kan erstattes med en porre.
    For at faa bid i suppen, kan halvdelen af blomkaalen tilsaettes i smaa buketter efter at suppen er blendet. Kog indtil blomkaalen er moer, ca. 3 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *