Smørrebrød a la tøm køleskabet

Smørrebrød med spejlæg og dampet spinat, med boeuf stroganoff og med tomat, raddichio, løg og feta

Der er mange måder at tømme sit køleskab på, når rester og ubrugte grønsager hober sig op. Der findes biksemad, opvarmede rester og al det der, mange vist kalder ruskumsnusk. For bare at nævne nogle få måder.

Men i går fik jeg lavet en tøm-køleskabet-kreation, som jeg synes var rigtig sjov. Jeg lavede smørrebrød af alle de rester, som trængte til at blive spist. Og det gav de ellers mangefacetterede råvarer en sammenhæng, som det ellers kan være svær at skabe.

Rugbrød med spejlæg og dampet spinat

Der var lige to æg og en halv pose frisk spinat i køleren.

Jeg skyllede de friske spinatblade og nippede de mest trevlede stængler af. Herefter kom jeg dem op i en gryde, som jeg tændte op under og lagde låg på.

Konceptet i dampet frisk spinat er, at vandet fra bladene er nok til at skabe damp og få spinaten til at falde sammen.

Da spinaten  var dampet godt, tog jeg den op og knugede vandet ud af den i en si. Herefter hakkede jeg den groft på et skærebræt.

Jeg spejlede æggene på en pande og lagde æg og spinat på et stykke rugbrød. Det hele blev godt krydret med salt og peber.

Boeuf stroganoff på ristet toastbrød

I weekenden lavede jeg boeuf strofanoff efter Brødrene Prices skønne opskrift. En dejlig ret med mørt oksekød, champignon, bacon og godt med paprika.

Denne rest varmede jeg nænsomt op i en kasserolle og puttede på et stykke ristet fuldkorns toastbrød.

Og uhm, hvor denne rest stroganoff fungerede godt på det sprøde toastbrød. Lidt ligesom svampe a la creme på et stykke ristet brød.

Bøftomater på rugbrød med løg, feta og radicchio-salat

Jeg havde også en stor og meget moden bøftomat liggende, som tiggede om snart at blive brugt til noget mere fornuftigt end at ligge og se flot ud i skål på køkkenbordet. Så denne blev hovedpersonen i det sidste stykke smørrebrød.

Jeg havde ligeledes noget lidt slatten raddichio-salat liggende. Her måtte jeg kassere de yderste blade, men de inderste blade var stadig fine til at blive brugt, så de røg på brødet sammen med tomaterne.

Først smurte jeg et stykke rugbrød med mayonnaise, hvorpå jeg lagde salaten. Oven på denne kom tomatskiverne, som igen blev toppet med løgringe og lidt skiver god, fed feta-ost.

Endelig pyntede jeg det hele med lidt frisk basilikum, salt og peber samt en sjat god olivenolie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *