Nem dessert med skyr, vanilje og amarena-kirsebær

Nem dessert med skyr

Er du dessertsulten og orker ikke at lave det store show, kan denne dessert med skyr eller græsk yoghurt anbefales. Rør skyr eller græsk yoghurt op med vanilje og en  smule sukker og server med de der vidunderlige italienske amerana-kirsebær, der nærmest smager af marzipan.

Nogle gange er det simpleste også det bedste. Det gælder med denne dessert, der er så hamrende nem at lave, at man næsten skulle tro, at det var løgn. Men med de bedste råvarer – her i form af italienske amarena-kirsebær – kommer du i desserthimlen med det samme. Og det tager kun få minutter at lave.

Amarena-kirsebær?

Amerena betyder egentlig sorte kirsebær på italiensk og er en særlig type af kirsebær, der vokser i Italien. De er bedst kendt fra den der lille blå-hvide krukke, du kan købe i bedre supermarkedet – og det er netop indholdet af denne krukke, der er essentielt her.

Amarena-kirsebærrene i krukken kommer fra firmaet Fabbri, der i mere end hundrede år har fremstillet denne himmerigsspise. Det er sorte kirsebær i en tynd sirup, der bare smager så utroligt dejligt – sådan af kirsebær og marzipan på én gang.

Der findes efterligninger derude, men hold dig fra dem – også selvom den blå og hvide krukke ikke er billig. Men det smager simpelthen bare så fuglene synger, og du bruger ikke vildt meget ad gangen.

Sådan laver du dessert med skyr, vanilje og  amarena-kirsebær

Til 4 portioner

500 g skyr eller græsk yoghurt
2-3 spsk sukker
1 vaniljestang
Ameranakirsebær med sirup efter smag og behov

1. Halver vaniljestangen og skrab kornene ud. Gem selve stangen til en anden dessert eller kom den i sukker, så sukkeret får en god vaniliesmag. Skrab vaniljekornene over i sukkeret, så kornene bliver godt fordelt.

2. Rør skyr eller yoghurt sammen med vanilje og sukker, til sukkeret er nogenlunde opløst.

3. Server toppet med amerana-kirsebær. Så har du en nem dessert med skyr.

Velbekomme!

Dette blogindlæg er ikke en annonce. Opskriften og kærligheden til amarenakirsebær er helt min egen. Det skal dog siges, at firmaet, der importerer kirsebærrene til Denmark er en af mine kunder, og at de har foræret mig det glas, der blev brugt til denne opskrift – dog uden nogen som helst aftale om omtale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *