Restauranter i Gent i Belgien – to anbefalinger

Restauranter i Gent - Lepelblad

Den Belgiske by Gent er ikke videre kendt på vores breddegrader. Men det er ærgerligt, for byen er virkelig smuk, og maden er god. Jeg besøgte for nylig to fremragende restauranter i Gent, der på hver sin måde er værd at besøge. Det var den grøntsagsorienterede Lepelblad med mange små retter til frokost og den forrygende Karel De Stoute til aften, hvor kreativ gourmetmad bliver serveret til gode priser.

Kender du den belgiske by Gent? Sikkert ikke, og det er ærgerligt. Gent er nemlig en vanvittigt smuk by, der på mange måder er en mindre turistet og mere levende udgave af legendariske Brugge. Her er gamle købmandshuse i hobetal, smukke kanaler og et rigt studieliv.

Jeg besøgte for nylig Gent på en pressetur, og der havde jeg to virkelig gode måltider på samme dag. Og derfor får du her to hurtige anbefalinger til restauranter i Gent. Byen fyldt med mad, og især det moderne grøntsagskøkken står stærkt. Gent er nemlig en rigtig hipsterby i gamle omgivelser, hvor vegetarmad og et grøntsagsbaseret køkken har det rigtig godt.  Den kaldes også Belgiens vegetarhovedstad.

Gent ligger i øvrigt kun 45 minutters togtur fra Bruxelles – så er du i Bruxelles, så tag en dags tid eller to til Gent også – og fortsæt eventuelt også til Brugge, en kort togtur længere mod vest.

Læs om Lepeblad: Grøntsager og småretter

Læs om Karel De Stoute: Tårnhøjt niveau hos belgisk køkkenrebel

Mere om Belgien?

Læs i min reportage fra et spændende gourmet-marked i Brugge og
lidt om verdens måske mest kreative chokolademager i Brugge.

Lepelblad: Velsmagende småretter fyldt med grøntsagsglæde

Restauranter i Gent - Lepeblad

Til frokost besøgte vi Lepeblad, en sådan dejlig moderne restaurant i centrum af Gent, hvor grøntsager og småretter spiller hovedrollen. Lokalet er rustikt på sådan en berlineragtig måde, hvor nærhed til råvarer, genbrugsmøbler og comfort food uden de store dikkedarer er i fokus.

Kortet byder på en række forskellige enkle retter som salater, vegetartacos og carpaccia. De står alle i omkring 13-14 euro stykket. Man kan vælge en eller flere eller gøre, som vi gjorde: Få syv forskellige retter serveret på fade for 38 euro pr. person – og så kan man roligt sige, at der er comfort food i store, farverige og velsmagende mængder.

Her var blandt andet belgiske udgaver af smørrebrød med sild, kartoffelsalat og tatar. Der var en yderst velsmagende carpaccio, en gryderet og de førnævnte tacoskaller med guacemole og kål. Virkelig lækkert og med en skøn afslutning af cremet chokolademousse.

Er du i byen og trænger til frokost uden for mange dikkedarer, så kig forbi Lepelblad. www.lepelblad.be

Lepelblad Gent - Mikkel Bækgaards Madblog-13.jpg

Tomatsalat med buratta-ost.

Lepelblad Gent - Mikkel Bækgaards Madblog-20.jpg

Tacos med kål og guacemole

Lepelblad Gent - Mikkel Bækgaards Madblog-18.jpg

Carpaccio med oliven og sennepskorn

Karel De Stoute: Tårnhøjt niveau hos belgisk køkkenrebel

Karel de Stoute - Gent - Mikkel Bækgaards Madblog-12.jpgKarel de Stoute - Gent - Mikkel Bækgaards Madblog.jpg

Middagen om aftenen fik vi fornøjelsen af at spise hos Karel De Stoute i et af byens nyhippe kvarterer – sådan et nedslidt kvarter, der for tyve år siden var helt yt, men nu er totalt på vej tilbage fyldt med kunstnere og gode restauranter.

I et elegant og stramt – nærmest nordisk – lokale holder restauranten til, hvor køkkenchefen Thomas De Muynck er en af de såkaldt Young Kitchen Rebels. Det er en flok unge belgiske kokke under 35 år, der hvert år udpeges af Visit Flanders, og som laver god mad på moderne måder og som forpligter sig til at servere mad til ekstra gode priser til unge under 30 – et meget sympatisk projekt, der skal lokke flere unge ud at spise.

Og huhej for et et niveau, vi oplevede her. Officielt en fire retters menu, der endte ud med snacks og det hele i ti skarpe serveringer – og som til en pris på 58 euro for menuen og 30 euro for vinmenuen var intet mindre end et røverkøb. Vi taler altså 660 kroner for et måltid inklusiv vin, hvor det meste er af virkelig høj klasse og der er rigeligt at smage på.

De indledende snacks med blandt andet indbagte svampe duxelle, en legesyg forårsrulle og matjessild lagde hårdt fra start.

Men de to højdepunter var dels en tomattatar med buratta-ost samt jomfruhummer i to serveringer. Her var især første del af jomfruhummeren med avocado, radisser og en karrygranite (ja, det lyder bizart) helt i vinkel – og det samme kan siges om tomattataren, hvor umami, sødme og syre gik perfekt i balance og havde en næsten kødagtig smag (hvad er det i øvrigt de der belgiere kan med tomater, jf det belgiske topgourmetbesøg for nylig på Studie i København?

Desserten med jordbær, rabarber og hyldeblomst var i øvrigt også et studie i sommer på en tallerken.

Så tøv ikke med at tage en aften på Karel De Stoute, hvis du er på de belgiske kanter. Det er value for money, som man siger.

www.restkareldestoute.be

Karel de Stoute - Gent - Mikkel Bækgaards Madblog-2.jpg

Pakker med svampe duxelle

Karel de Stoute - Gent - Mikkel Bækgaards Madblog-7.jpg

Frække små forårsruller

Karel de Stoute - Gent - Mikkel Bækgaards Madblog-8.jpg

Forrygende tomattatar med buratta

Karel de Stoute - Gent - Mikkel Bækgaards Madblog-9.jpg

Jomfruhummer med avocado, radisser og karrygranite – fremragende

Karel de Stoute - Gent - Mikkel Bækgaards Madblog-13.jpg

Sommer på en tallerken – jordbær, rabarber og hyldeblomst

Mikkels Madblog var inviteret til Belgien af Visit Flanders.

17 kommentarer

 1. org is a national organization that works toward increasing public awareness of the problem and promoting development of better therapies for this condition cheapest cialis online In that line, even when we did not detect differences in the frequency of Tregs in the TDLN, there was a significant reduction in CTLA 4 expression in MFP treated mice, suggesting a lower suppressive phenotype Supplementary Fig

 2. clomiphene side effects 1996; Wellington and Hayden, 1997, whereby proteolytic cleavage of huntingtin liberates an NH 2 terminal fragment containing the glutamine tract that forms aggregates, which confer increased susceptibility to death from apoptotic stimuli

 3. Some are medicines that help people when doctors prescribe. Prescription Drug Information, Interactions & Side.
  ivermectin pill cost
  Long-Term Effects. drug information and news for professionals and consumers.

 4. Actual trends of drug. Prescription Drug Information, Interactions & Side.
  ivermectin human
  Comprehensive side effect and adverse reaction information. Medscape Drugs & Diseases.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *