Skip to content →

Mirabellegrød med fløde og ristet rugbrød

Mirabellegrød - Mikkel Bækgaards Madblog

Bugner din have af mirabeller? Så lav en vidunderlig mirabellegrød af dem. Det er en enkel og ret perfekt dessert til sensommeren.

August er lig mirabeller, som vokser overalt i haver, læhegn og skove. Og det er let at lave en meget velsmagende mirabellegrød af dem, som sammen med fløde og lidt smørristet rugbrød er en perfekt dessert til sensommeren.

Det har jeg allerede gjort flere gange denne sommer, for mirabellegrøden bare smager helt vidunderligt med både sødme og syre og et parfumeret touch fra vanilje.

Jeg plejer at servere mirabellegrøden med fløde og rugbrødskrymmel ristet i smør. Men du kan også servere dem med en crumble, som jeg tidligere har givet opskriften på i forbindelse med en is med skovmærkesmag.

Opskrift: Crumble – sammen med skovmærkeis

Se også: Andre opskrifter med Mirabeller

Mirabellesaft

Mirabellekage med hindbær

Mirabellechutney

Henkogte mirabeller

Sådan laver du mirabellegrød

Til 4-6 personer

800 gram friske mirabeller (ca. 600 gram udstenet)
200 gram sukker
1/2 vaniljestang
1-2 spsk majsstivelse, fx Maizena

1. Rens mirabellerne og fjern stenene.

2. Flæk vaniljestangen skrrab kornene. Gnid vaniljekornene ud i en anelse sukker.

3. Kom mirabeller, sukker og vanilje – både korn og selve stængerne – i en gryde. 

4. Kog det hele sammen under svag varme, til mirabellerne er kogt godt ud.

5. Rør majstivelsen op i lidt vand og tillæt jævningen til grøden. Lad grøden koge op. Er grøden for tynd, lav da en anelse mere jævning. Er den for tyk, tilsat en anelse vand..

6. Smag grøden til – tilsæt evt. en anelse mere sukker, hvis den er for syrlig.

7. Server mirabellegrøden afkølet eller lunken med frisk piskefløde og smørristet rugbrød.

Velbekomme!

Smørristet rugbrød

3-4 skiver rugbrød
30 g smør

1. Smelt smørret på en pande ved middel varme.

2. Smuldr rugbrødet ned i smørret og rist det, til det tager lidt farve og bliver lidt sprødt.

3. Lad det ristede rugbrød køle af på fedtsugende papir.

 

Published in Desserter Mad og vin Opskrifter

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *