Tærte med bladbeder og bacon

Bladbedetærte - Tærte med bladbeder og bacon - Mikkels Madblog

Har du bladbeder i køkkenet eller i haven, så prøv dem at bruge dem i en tærte med lidt bacon. Så får du en nem og velsmagende aftensmad eller frokost. Det er nemlig nemt at lave bladbedetærte.

Kender du bladbeder eller sølvbeder? De her stængler, der smager sådan lidt af rødbede? Modsat rødbede spiser man dog ikke roden, men derimod stænglerne og bladene. Det er især stænglerne, der har en interessant rødbedeagtig smag, mens selve bladene minder om spinat og kan sauteres på samme måde.

Du kan bruge bladbeder på mange måder, men en let måde at få brugt dem på – hvis du som mig fx har dem i køkkenhaven – er at komme dem i en simpel bladbedetærte sammen med lidt bacon. Så har du en nem og hurtig hverdagsret, ligesom tærte med bladbeder også gør sig godt på et frokostbord, når du har gæster (jeg serverede fx bladbedetærte for gæster for nylig).

Se også: Opskrift på tærtedej

Bladbeder i køkkenhaven

Bladbeder fra haven

Du kan købe bladbeder i velassorterede grønthandlere og supermarkeder, ligesom Aarstiderne ofte har dem i deres kasser. Men det er endnu sjovere at dyrke dem selv, hvilket jeg for tiden gør i min køkkenhave.

Det gode ved bladbeder i haven er, at de er meget nemme at have med at gøre. Vi satte bare nogle frø, og så har bederne ellers bare passet sig selv, udover at de er blevet vandet meget her i den knastørre sommer. I starten fik de også lidt gødning.

Når bederne er klar – det er de efter en måneds tid til halvanden – kan du bare skære stænglerne af, lige der hvor de kommer op af jorden. Det fede er, at planten skyder igen, så selv relativt få spåede bladbeder kan blive til meget mad i løbet af en sommer. For efter en måneds tid er der atter bladbeder klar til at spise fra samme plante.

Læs mere om min køkkenhave

Stub af bladbeder

Bladbeder klar til bladbedetærte

Høsten fra køkkenhaven klar til at blive til tærte med bladbeder

Sådan laver du tærte med bladbeder og bacon

Bladbedetærte til 3-4 personer

En portion tærtedej – Jeg bruger selv min ultranemme, relativt fedtfattige tærtedej, som du kan se opskrift på her
1 bundt bladbeder (jeg brugte røde bladbeder, men andre farver kan også bruges)
1 spsk olie
75 g god bacon
6 æg
50 g revet ost (fx parmesan eller grana padano – gedeost er sikkert også rigtigt godt)
Salt og peber
Evt. smør eller olie til tærteformen

1. Skyl bladbederne godt og nip bladene af stænglerne. Skær stænglerne i skiver på ca 1 cm i længden. Hak bladene groft.

2. Skær bacon i grove tern.

3. Varm olien op på en panden og steg bacontern heri, til det begynder at få lidt farve. Tilsæt bladbedestænglerne og sauter et par minutter.

4. Kom de hakkede blade ved, skru ned på middel varme og vend rundt af og til, indtil bladene er faldet sammen og minder om stuvet spinat. Smag til med salt og peber.

5. Rul tærtedejen ud og kom den i en tærteform (enten godt smurt eller beklædt med bagepapir). Kom bladbeder og bacon oven på.

6. Pisk æggene sammen og hæld æggemassen over bladbeder og bacon. Kom revet ost øverst.

7. Bag tærten 25-30 minutter, til æggemassen er stiv og tærtedejen er godt gylden.

8. Server lun, evt. med en god salat.

Velbekomme!

Tærte med bladbeder og bacon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier