Andebryst med appelsin-cremefraiche-sauce og stegt spidskål

En enkel ret med rosa andebryster og en helt vidunderlig appelsinsauce, cremet til med fuldfed cremefraiche og et umamiboost fra soja. Sammen med stegt spidskål er det en super velsmagende og ganske enkel ret.

Jeg opfandt intet mindre end en helt forrygende sauce i går. Jeg havde købt nogle lækre andebryster i Irma, som skulle have selskab af lidt tilbehør. I køleskabet havde jeg creme fraiche og i frugtskålen appelsiner, så det tænkte jeg kunne blive til en god sauce – and og appelsinsauce er jo en klassisk kombination. Og jeg havde helt ret, for især da jeg tilsatte en sjat soja til saucen, var det, som om smagen eksploderede, takket være umamien i sojaen.

Andebrysterne, som stammer fra fritgående ænder fra Grønnegaarden, har jeg flere gange haft stor succes med. De er bare smækfyldt med smag, og behøver ikke noget avanceret tilbehør. Og her viste appelsin-cremefraiche saucen at være ret perfekt sammen med lidt spidskål stegt i andefedtet fra andebrysterne.

Salat med appelsin, glaskål og soja-honning-dressing

Jeg serverede også en hel enkel salat til andebrysterne med appelsinsaucen. Det var med appelsinstykker, glaskål, fennikelfrø og en dressing med soja og honning.

Se opskriften på salaten

Opskrift: Sådan laver du Andebryst med appelsin-cremefraiche-sauce og stegt spidskål

Til fire personer

2-3 andebryster (alt efter, hvor sultne I er)
2 spidskål
2 appelsiner
1 stjerneanis
200 g creme fraiche 38% (du kan ikke bruge cremefraiche med lavere fedtprocent, da den skiller)
3-4 spsk sojasauce (jeg brugte ponzu, en soja med citron)
Salt

1. Tør andebrysterne godt og drys dem med fint salt. Varm en tør pande godt og steg andebrysterne på skindsiden, til skindet er sprødt. Vend dem og brun dem et minuts tid eller to på den anden side. Kom andebrysterne i ovnen i et kvarter ved 180 grader. Lad evt. andebrysterne hvile lidt, inden servering.

2. Pres saften ud af appelsinerne og kom saften i en gryde sammen med stjerneanis. Kog appelsinsaften ved svag varme ca. 10 minutter, så den bliver reduceret lidt. Rør cremefraiche i og lad saucen koge lidt tykkere. Smag til med sojasauce, når konsistensen er, som du gerne vil have den (som en lidt tynd hollandaise). Lad være med at koge videre herefter, for så rykker smagsbalancen sig.

3. Skær spidskål i kvarte og steg spidskålstykkerne i det andefedt, der er smeltet af andebrysterne ved stegning. Brun dem godt på begge skæreflader og steg videre ved svag varme, til kålen er mør – det tager ca. 5 minutter. Kom salt ved.

4. Server andebrysterne i tynde skiver sammen med spidskål og saucen – og evt. en salat.

Velbekomme!

9 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *