Svinebryst braiseret med æblemost, bacon og fennikel

Svinebryst braiseret i æblemost med fennikel og æbler - Mikkel Bækgaards Madblog.jpg

Måske ikke verdens kønneste ret, men virkelig et velsmagende møde med svinets fedme, syrlighed og sødme fra æbler og æblemost samt lakridsnoter fra fennikel og en lakridsstang.

Jeg elsker æbler. Æbler er måske min yndlingsingrediens sammen med bacon, løg og gode krydderurter. Og æblemost er overraskende godt at braisere i. Det har jeg tidligere leget med i en anden ret, hvor oksetern blev braiseret med æblemost med godt resultat.

Og nu er turen kommet til at braisere et stykke svinebryst med bacon, æbler, æblemost, enebær og sågar lidt kartofler. Ja, det er sådan en dejlig alting-i-én-gryde-ret, og det skal man aldrig kimse af. Så slipper ingen af de gode smagsnoter væk, og du skal ikke vaske så mange gryder på bagefter.

Opskrift på svinebryst braiseret med æblemost, æbler, bacon og fennikel

Til fire personer

Svinebryst uden svær, ca. 800 gram
150 gram god bacon
1 løg
2-3 dl god æblemost
2 æbler
2 fennikelknolde
800 gram kartofler
1 spsk enebær
2-3 laurbærblade
1 lakridsrod
Salt og peber
Dild eller fennikeltop til pynt
1 tsk olie

1. Skær bacon i grove tern på ca. 1 cm. Skær svinebrystet ud i store stykker på 5-6 cm. Hak løg groft. Skær fennikel i kvarter.

2. Kom en teskefuld olie i en stor gryde (gerne en støbejernscocotte) og varm op. Brun bacon godt af, og tag den op. Krydr stykkerne af svinebryst med salt og peber og brun kødet i baconfedtet, til det er godt brunt på alle sider. Tag også dem op igen.

3. Kom løg og fennikel i gryden og svits det godt, inden du kommer bacon og svinebryst tilbage i gryden sammen med en lakridsrod, laurbærblade og enebær. Hæld æblemost ved, dæk med låg og lad det simre en times tid ved svag varme.

4. Skræl kartoflerne og kom dem med i gryderetten efter en times tid. Lad det simre videre en halv times tid, til kartoflerne er møre.

5. Skær æblerne i grove stykker og lad dem koge med de sidste 5-10 minutter.

6. Server retten i dybe tallerkener, så noget af den velsmagende sauce kan komme med op. Drys med lidt frisk dild eller fennikeltop og server med groft brød.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier