Har du en rest havregrød i overskud, så lav lækre sprøde havregrødsvafler, som tilmed mætter rigtigt godt. Mon ikke, at de her havregrødsvafler også et lidt sundere end almindelige vafler.
Jeg laver ofte havregrød til morgenmad til mig og børnene. Men ofte bliver kun halvdelen spist, og så plejer jeg at bruge resterne til andre sjove ting. Oftest laver jeg klatklager af dem, men så prøvede jeg noget andet: Jeg lavede havregrødsvafler af dem.
Og resultatet blev virkelig godt. Vaflerne blev rigtigt sprøde, og de fik en dyb havresmag, samtidig med at de mættede godt. De blev ekstra gode, fordi jeg altid putter æblestykker i min havregrød, og det fungerede også rigtigt godt i havregrødsvaflerne.
Andre opskrifter med rester af havregrød
Prøv også: Lav knækbrød ud af din rest af havregrød
Prøv også: Brombærtærte med fyld af mandler og havregrød
Opskrift: Sådan laver du havregrødsvafler
Til 8-10 vafler
3-4 dl kold havregrød
3 æg
2-3 spsk fuldkornsmel
2-3 spsk hvedemel
1/2 dl mælk
1 spsk vaniljesukker
50 g smør + ekstra til at komme på vaffeljernet
1. Skil æggene i blommer og hvider – pas på, at der ikke kommer noget af blommen med til hviderne. Kom blommerne i den skål, du skal lave dejen i.
2. Pisk æggehviderne helt stive.
3. Smelt smørret.
4. Kom den kolde havregrød ned til æggeblommerne og rør rigtigt godt rundt, så grøden bliver skilt i mindre dele. Tilsæt mælk og mel – hold lidt af melet tilbage. Rør rigtigt godt sammen. Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen er for tynd. Den skal have konsistens som en tyk gang havregrød – men meget mindre tynd end en brøddej.
5. Rør der smeltede smør i dejen.
6. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i dejen.
7. Varm et vaffeljern rigtigt godt op. Smelt en teskefuld smør på vaffeljernet og brug en bagepensel til at smørre noget smeltet smør overdelen af vaffeljernet.
8. Kom en klat dej på vaffeljernet – på mit vaffeljern skal det ca. være samme mængde, som der kan være på en grydeske.
9. Bag vaflerne gyldne og sprøde.
10. Server vaflerne rygende varme med sirup, sukker, yoghurt, honning eller hvad du nu synes.
Velbekomme!
Tip
Vaflerne smager skønt med brunsvigersauce, som du finder opskriften på her. Vaflerne kan også bruges i stedet for klatkager i den dessert.
Seneste kommentarer