Lynstegte GRØNsager i soja og lime

IMG_5015.JPG

Grønsager har det nogen gange med at hobe sig op i køleskabet. Man har ikke lige fået brugt det hele, og de har det med at gemme sig i skuffen. Og især på sådan en halvdoven søndag som i dag er det et godt tidspunkt at få ryddet lidt ud – og samtidig at få lavet sig en let og ganske lækker aftensmad.

En sikker vej til oprydning i køleskabet er at lynstege grønsager i en wok sammen med soja. Det virker hver gang, hvad enten der er gulerødder, kål eller bønner. Smid de snittede grønsager i varm olie i wokken, hæld en god sjat sojasauce ved – evt. sammen med limesaft, chili og ingefær – og steg et par minutter. Det er meget, meget let, og det smager virkelig dejligt.

I dag gik det ud over alle de grønne grønsager i mit køleskab. Spidskål, grøn blomkål, porre og squash blev fundet frem. Jeg havde også en halv bakke grønne bønner, men de var desværre ved at blive lidt mugne, så de røg ud sammen med ingefæren, der også led mugskæbnen – det havde ellers passet fint. Derudover var jeg heldig også at have en frisk chili, en limefrugt og nogle korianderblade, som sammen med grønsagerne fik skabt en fin lille asiatisk inspireret wokret serveret med nogle risnudler fra skabet. Det eneste, jeg gerne ville have haft, var en håndfuld cashewnødder – de havde givet retten et fint finish.

IMG_4985.JPG

Lynstegte GRØNsager i soja og lime – til ca. 2 personer

1/4 spidskål
1 porre
1 lille squash
1/4 grønt blomkål
1/4 rød chili, finthakket
3-4 spk. sojasauce
Saften fra en halv lime
1 håndfuld friske korianderblade
Olie til stegning, evt. kokosolie, der tåler høj varme
Evt. lidt cashewnødder

1. Hak spidskål groft, skær squashen i tern og del blomkålet op i små buketter. Skær porren i tynde skiver.

2. Varm olien op i en wok og tilsæt med den finthakkede chili og den tyndtskårede porre.

3. Smid alle grønsagerne pånær spidskålen i olien og steg et minuts tid ved fuld varme.

4. Tilsæt spidskålen og steg et halv minuts tid mere.

5. Tilsæt soja og steg videre, mens du konstant rører i wokken et par minutter.

6. Server de sojastegte grønsager sammen med nudler eller ris og pynt med friske korianderblade og gerne lidt cashewnødder, hvis du har det.

IMG_5004.JPG

10 kommentarer

  1. hvis du ikke ligger inde med cashews, kan sesamfrø også være godt…jeg laver nogle gange rosenkål (der kun liige er kogt) coated med soya og sesam

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *