Cremet muslingesuppe med majs og løvstikke

Uhyre velsmagende og raffineret suppe med dyb smag af muslinger og løvstikke. Dejlig cremet muslingesuppe, der er perfekt gæstemad.

En af mine absolutte favoritforretter er en cremet majssuppe med løvstikke og jomfruhummer, som Brødrene Koch fra Aarhus har en opskrift på i en af deres kogebøger. Det er en suppe, jeg med stor succes har serveret mange gange for gæster.

Her til nytåret for nylig lavede jeg så en viderudvikling af suppen, som fik en ekstra dybde og dimension ved at blive lavet med muslinger.

Jeg elsker simpelthen muslingesupper og muslingefond som grundlag for saucer og supper. Der er bare noget helt vildt raffineret og dybt og smagen af muslinger – og så er de så dejligt billige at have med at gøre, sammenlignet med fx jomfruhummere.

Suppen kan selvfølgelig sagtens koges med muslinger og stadig serveres med jomfruhummer eller hummer i, hvis det hele skal være lidt finere.

Se resten af nytårsmenuen 2017

Sådan laver du cremet muslingesuppe med løvstikke og majs

Til 4 personer

1 bundt blåmuslinger
1 porre
1 stor gulerod
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 spsk æblecidereddike eller hvidvinseddike
3 dl hvidvin
7 dl mælk
1 dl piskefløde
250 g frosne majs
salt og peber
Cayennepeber
1 lille potte løvstikke
Dild
2 spsk olie

1. Rens blåmuslinger godt under rindende vand. Bank lidt på dem, hvis de er åbne, så skulle de gerne lukke sig. Ellers bør du kassere dem.

2. Rens porren og skær den i tyne strimler. Skær guleroden i små tern. Hak skalotteløg og hvidløg fint.

3. Varm olien op i en stor gryde. Kom de snittede grøntsager i og sauter et par minutter ved middel varme. Tilsæt eddiken og lad den koge helt væk.

4. Kom blåmuslingerne ved, skru op for varmen og tilsæt hvidvin. Læk låg på og damp muslingerne et par minutter, til de åbner sig.

5. Tag muslingerne op. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig, eller som er gået i stykker i skallen. Gem de gode muslinger til servering.

6. Tilsæt mælk, fløde og de frosne majs til suppen. Lad det koge op, og lad suppen simre videre i 8-10 minutter.

7. Tag suppen af varmen og tilsæt løvstikke. Blend suppen godt i en blender eller med en stavblender – gerne længe, så den er så glat som muligt. Passer herefter suppen gennem en sigte, så den er helt  glat og cremet.

8. Smag suppen til med salt, peber og en anelse cayennepeber, så den får bare et hint af styrke.

9. Tilsæt igen muslingerne lige inden servering og varm dem igennem. Server suppen rygende varm med lidt frisk dild eller lidt fintstrimlet løvstikke.

Velbekomme!

Tips: Server gerne suppen med en fed cremet, chardonnay til – hvid bourgogne eller denne frække, let sherry-smagende sag fra Sydfrankrig.

 

4 svar til Cremet muslingesuppe med majs og løvstikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier