Mikkels bagetips til verdens bedste brød

IMG_8888.jpg

Den anden dag havde jeg brød med på arbejde. Det var bagt ud fra de super enkle principper – inspireret af Verdens Bedste Brød – med at brød ikke hehøves at blive æltet, hvis det får lov til at hæve nok. Mine kolleger var meget imponerede og troede at det var meget svært at lave. Jeg forsikrede dem om, at det var det ikke.

Senere på dagen skulle jeg forklare min kollega Trine, hvordan man gør, og det skrev hun bagefter ned i noteform og sendte rundt på kontoret. Det var ret sødt, synes jeg, så her kommer Trines noter til verdens bedste brød a la Mikkel:

“Langtidshævning og Nul æltning

Vand.. en liters penge

Gær på størrelse med en ært eller en klump surdej

Tilsæt ½delen af melet – hvad man nu har (eks. Ølandshvedemel lidt fuldkorns agtigt)

Tilsæt en håndfuld salt (2-3 spsk fuld)

Tilsæt resten af melet – og resten vil sige at slutproduktet skal have en ret let og fugtig konsistens

Røres indtil dejen har en ”mere end flydende” dejkonsistens – endelig ikke for tung

Lad stå på køkkenbordet med et viskestykke over – gerne vådt så det hele ikke tørrer ud

Næste morgen er dejen hævet og har fået ”gluten strenge struktur”.

Hældes ud af skålen og foldes sammen et par gange – IKKE noget med at ælte !!!

Deles i brød eller boller

Sættes på bageplade og ”efterhæver” mens ovnen varmer op til ca. 200 (Mikkel bruger altid varmluft meen er ikke helt sikker på hvor godt hans ovn egentlig varmer.

Bages til brødet er færdigt

 

Bonus tips!

Sæt evt en gryde ind i ovnen mens den varmer op til 250 grader

Put dejen direkte ned i den varme gryde – læg låg på og ind i ovnen på fortsat 250 grader i 30min

Tag låget af og bag færdigt i 15min

På den måde imiteres dampovn!!!

 

Googl verdens bedste brød…!!!

Find kvalimad og check video’s

Nb – surdej og kerner gør kernerne megasure!!!”

Tak til Trine 🙂

2 kommentarer til Mikkels bagetips til verdens bedste brød

  • Andreas Sandberg skriver:

    Hvis man vælger at bage i en gryde, er det vigtigt at gryden er brandvarm, når man hælder dejen i. Ellers brænder brødet fast.

  • morten skriver:

    har endnu ikke givet mig i kast med de æltefri brød, og efter jeg fin en røremaskine er ælterriet blevet en sand fornøjelse! Surdej e et must, men jeg putter nu altid en lille smule gær i

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kategorier
Menu