Wokstrimler med ingefær, sur-sød soja-mums og let karamelliserede løg

Wokstrimler med ingefær, sur-sød soja-mums og let karamelliserede løg - Mikkel Bækgaards Madblog

For tiden får jeg masse af grove grøntsager i min Kiselkasse fra Aarstiderne. Derfor bugner mit køleskab af bl.a. porrer, kål og gulerødder. Men selvom alle disse nordiske råvarer lægger op til Noma-wanabe leg i køkkenet, kan de faktisk også hygge sig vældigt fint i et mere asiatisk inspireret selskab. For rødkål, porrer og lignende har det nemlig super godt lynstegt i samvær med soja, ingefær og eksotiske smagsgivere fra de østlige egne af denne klode.

De nordiske råvarers møde med det asiatiske var en klar succes, da jeg lavede denne hurtige wokret. Her lynstegte jeg først nogle oksekødstrimler med ingefær, hvidløg og lidt soja. Herefter stegte jeg nogle løg, der fik selskab af brun farin og citronsaft, som sikrede en dejlig sur-sød smag til det hele Og endelig stegte jeg t gulerødder, rødkål og porrer sammen med en masse dejlig soja-sauce. Det gav en super velsmagende ret, der på fin vis kombinerede nordiske vinterråvarer med østens varme.

Opskrift på wokstrimler med ingefær, sur-sød soja-mums og let karemelliserede løg

Til 2 personer

300 g oksekød i strimler
2 fed hvidløg
4 cm ingefær
1/2 rød frisk chili
1 løg
1 gulerod
1 porre
1/4 rødkålshovede
1/2 rød peberfrugt
1 dl sojasauce
Saften af 1/2 citron
1 spsk. eddike
Evt. et par spks. maggisauce
1 håndfuld peanuts
Olie til stegning

1. Hak hvidløg, ingefær og chili fint. Varm olie op i en wok og steg kødstrimler, hvidløg og ingefær et par minutter (gør det evt over flere omgange, så woken ikke bliver for kold). Hæld en smule soja ved til sidst og ladet koge hurtigt ind, så det lægger sig om kødet. Tag kødet op af wokken og gem det til senere.

2. Skær løget i skæve skiver. Skær peberfrugt og gulerødder i tynde stave. Skær ligeledes halvdelen af porren i tynde stave og skær resten i tynde ringe (gem ringene til pynt). Skær rødkålen i fine strimler.

3. Varm olie op i woken og kom løgene heri. Lad løgene stege et par minutter, hvorefter du tilsætter brun farin og citronsaft. Lad det bruse og karamellisere let omkring løgene.

3. Tilsæt gulerødder og peberfrugter til løgene. Efter et minuts tid tilsætter du rødkålen og efter endnu et minut tid tilsætter du porren. Hæld soja og eddike ved og lad det koge ind et minut eller to.

4. Server med nudler eller jasminris og pynt med fintsnittede porrerringe og ristede peanuts. Har du lidt koriander vil de også hygge sig oven på.

Wokstrimler med ingefær, sur-sød soja-mums og let karamelliserede løg - Mikkel Bækgaards Madblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kategorier
Menu